Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η σύσφιξη των δεσμών του Ελληνισμού του εξωτερικού με το μητροπολιτικό κέντρο

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η σύσφιξη των δεσμών του Ελληνισμού του εξωτερικού με το μητροπολιτικό κέντρο

«Οι ομογενείς μας συγκροτούν εκτός των συνόρων μας μια δεύτερη Ελλάδα. Μια Ελλάδα που προκόβει, μια Ελλάδα που ξεπερνά εμπόδια, μια Ελλάδα που ξεχωρίζει. Με όπλα την εργατικότητα, την αντοχή και τη δημιουργικότητα του Έλληνα. Είναι η απόδειξη ότι ο ομηρικός Οδυσσέας διαπερνά τους αιώνες, υπερβαίνοντας κάθε δοκιμασία που του θέτουν οι εποχές. Για να συνεχίζει, έτσι, νικηφόρα το ταξίδι του στον κόσμο, έχοντας πάντα στη σκέψη του την Ιθάκη του Γένους μας», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στον χαιρετισμό του στη 13η Γενική Συνέλευση της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συμβολή της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην τόνωση των δεσμών της Διασποράς με τη μητέρα-πατρίδα, στην αναβάθμιση της θέσης της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή, στην παγκόσμια προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού μας και κυρίως στην ουσιαστική προώθηση των εθνικών μας δικαίων, πάντα σε σταθερή συνεργασία με την πολιτεία και τη Βουλή, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

«Ιδιαίτερα στις μέρες μας, που η τουρκική επιθετικότητα εναντίον της Κύπρου, αλλά και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος, συνεχίζεται. Σας είναι, εξάλλου, γνωστοί οι προκλητικοί χειρισμοί της Άγκυρας στα Κατεχόμενα της Μεγαλονήσου. Γνωστή, όμως, σας είναι και η διεθνής ασπίδα που υψώθηκε απέναντι στην Τουρκία για να προστατέψει τη διεθνή νομιμότητα. Και σε αυτήν την κινητοποίηση ο ρόλος του παγκόσμιου ελληνισμού, ο ρόλος όλων σας, της καθεμιάς και του καθένα ξεχωριστά, είναι ανεκτίμητος», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ακόμη, επεσήμανε ότι η φετινή συνάντηση συμπίπτει και με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. «Μία αφορμή να ανανεώσουμε αυτό το ιστορικό νήμα που, αιώνες τώρα, ενώνει τους Έλληνες μέσα κι έξω απ’ τον τόπο τους. Και, όπως τότε, οι ακμαίες παροικίες που πολέμησαν στον Αγώνα, είτε με όπλα είτε με δωρεές είτε κινητοποιώντας χιλιάδες Φιλέλληνες, έτσι και σήμερα, οι ομογενείς μας θα πάρουν τη σκυτάλη των νέων εθνικών στοιχημάτων», υπογράμμισε.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θεωρεί τον Ελληνισμό του εξωτερικού ένα υπερπολύτιμο κεφάλαιο για τη χώρα. «Γι’ αυτό, άλλωστε, μία απ’ τις πρώτες πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας ήταν ο νόμος για τη διευκόλυνση της ψήφου απ’ τον τόπο διαμονής των εκτός συνόρων συμπολιτών μας. Η σύσφιξη των δεσμών τους, λοιπόν, με το μητροπολιτικό κέντρο αποτελεί προτεραιότητα. Προτεραιότητα εθνική, αλλά και πολιτική. Γιατί όλοι οι Έλληνες πρέπει να έχουμε λόγο για το τι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: