Μητσοτάκης σε Steve Forbes: Δεν θέλω να δω υψηλό ΑΕΠ με αύξηση ανισοτήτων

Μητσοτάκης σε Steve Forbes: Δεν θέλω να δω υψηλό ΑΕΠ με αύξηση ανισοτήτων

Με τον πρόεδρο της Forbes Media, Steve Forbes, συνομίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Ancient Wisdom, Modern Compass» (Αρχαία Σοφία, Σύγχρονη Πυξίδα). Ο πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις του Forbes, για την οικονομία και την πολιτική στην Ελλάδα μετά  από μιεα δεκαετία  ρίσης και μετά την Covid-19 

Η πρώτη ερώτηση αφορούσε την ανάμειξη του Έλληνα πρωθυπουργού με την πολιτική ενώ είχε προηγηθεί μια επιτυχημένη καριέρα στον επιχειρηματικό κόσμο.

«Όπως γνωρίζετε, προέρχομαι από πολιτική οικογένεια. Οπότε το πραγματικό ερώτημα θα ήταν μάλλον γιατί ξεκίνησα με το επιχειρείν και όχι με την πολιτική. Ωστόσο, εργάστηκα για περισσότερο από μία δεκαετία στον ιδιωτικό τομέα. Πάντα ενδιαφερόμουν για τα κοινά, αλλά πιστεύω ότι είναι απολύτως απαραίτητο για όποιον σκέφτεται σήμερα να σταδιοδρομήσει στη δημόσια ζωή να έχει ένα στέρεο επαγγελματικό υπόβαθρο προτού ακολουθήσει πολιτική καριέρα», απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας πως έμαθε πολλά στις επιχειρήσεις και έχει επίγνωση των πραγματικών προβλημάτων της οικονομίας.

Στο ερώτημα πώς πέτυχε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα στις εκλογές του 2019, ανέφερε πως συνέβη γιατί «προσφέραμε στην Ελλάδα έναν ξεκάθαρο εναλλακτικό δρόμο». Και σημείωσε «Μετά από μια δεκαετία κρίσης και τέσσερα χρόνια λαϊκισμού της Αριστεράς, δεσμευτήκαμε έναντι του ελληνικού λαού ότι θα μειώσουμε τους φόρους, θα βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημά του, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα αναβαθμίσουμε τη θέση της χώρας στην Ευρώπη και θα ενισχύσουμε τη γεωπολιτική θέση της Ελλάδας. Και παρά την πανδημία και όλες τις δυσκολίες που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε τους τελευταίους 26 μήνες, πιστεύω ότι έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τους στόχους μας. Θεωρώ ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους τα πάμε ιδιαίτερα καλά στις δημοσκοπήσεις. Πιστεύω ότι οι πολίτες κατανοούν ότι τηρούμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις».

Οι μειώσεις φόρων και η ανάπτυξη

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε επίσης και για τα μέτρα που πήρε για την ανάκαμψη της οικονομίας. Αφού σημείωσε πως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης από την προηγούμενη κυβέρνηση οδήγησε σε πολύ χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σε ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή στάθηκε στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις επιχειρήσεις σε επίπεδα κάτω από το 28% , με στόχο να σταθεροποιηθεί στο 22%.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις άλλες μειώσεις φόρων όπως στα μερίσματα από το 15% στο 5%, στη μείωση των φόρων στα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: