Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

«Tην πειθώ την οποία μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιήσει η πολιτεία, θα την διαδεχθεί και η επίσημη θέση της για το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού υγειονομικών και εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη βουλή κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Κύρωση της από 30.5.2021 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19” (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

«Πολύ σύντομα, μετά από αίτημα μου θα γνωμοδοτήσει δημόσια η επιτροπή βιοηθικής. Και η κυβέρνηση λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση της θα αποφασίσει με ευαισθησία, αλλά και με σαφή προτεραιότητα στη δημόσια υγεία» είπε.

Επίσης αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid – 19 και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας καθώς και στα τρία βασικά στοιχεία που θα επικεντρωθούν οι εθνικές προσπάθειες. «Το εμβόλιο, που θα θωρακίσει οριστικά τη δημόσια υγεία. Η σωστή εφαρμογή του πιστοποιητικού Covid, που θα κάνει πιο ελεύθερο το καλοκαίρι. Και το σχέδιο Ελλάδα 2.0 που θα οδηγήσει στη συνολική ανάπτυξη της οικονομίας και στην ευημερία της κοινωνίας» σημείωσε.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός είπε «θέλησα να παραβρεθώ σήμερα στη βουλή για να υπογραμμίσω και προσωπικά τη σημασία του Ευρωπαϊκού πιστοποιητικού Covid – 19, που όπως γνωρίζετε ήδη εφαρμόζεται στη χώρα μας και το ρόλο του στην πορεία προς ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι, αλλά και την ξεχωριστή του συμβολή στην προσπάθεια ώστε φέτος ο τουρισμός να ανοίξει πρώτος τον κύκλο της ανάκαμψης για το σύνολο της εθνικής οικονομίας» και πρόσθεσε «είμαι ωστόσο εδώ και για έναν ακόμα απολογισμό: της μάχης με την πανδημία, που τώρα όμως γίνεται προγραμματισμός της μάχης για την ευημερία. Γιατί καθώς η έξοδος από την κρίση είναι πλέον ορατή, μπορούμε πια να το πούμε, ότι από την εποχή των κρουσμάτων μπαίνουμε σταδιακά στην εποχή της ανάκαμψης. Και χωρίς, σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουμε απέναντι στον κίνδυνο, φαίνεται ότι πια βαδίζουμε προς την υπέρβασή του».

Αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊό, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μία πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας

«Και αν ο εμβολιασμός αποτελεί αντίδοτο στον κορονοϊό για την υγεία μας, το ψηφιακό πιστοποιητικό ήταν μία πρώτη τονωτική ένεση για την οικονομία μας» ανέφερε ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: