Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης: Αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στην ενεργειακή διπλωματία

Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης: Αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στην ενεργειακή διπλωματία

Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε διεθνής ενεργειακός κόμβος

Ως μία ιδιαίτερα σημαντική επένδυση που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας, στην τοπική και την εθνική ανάπτυξη, με δυνατότητες ενεργειακής τροφοδοσίας των γειτονικών χωρών περιέγραψαν τη νέα Μονάδα Ηλεκτροπαραγωγής Αλεξανδρούπολης ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Ζαμπούκης και οι εκπρόσωποι των τριών ενεργειακών ομίλων που συμπράττουν στη μονάδα, στη σημερινή εκδήλωση έναρξης υλοποίησης της επένδυσης.

Χ.Μέτιος: Η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής αναβαθμίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της ΠΑΜΘ

Την περαιτέρω αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος. Όπως δήλωσε, το εν λόγω έργο σε συνδυασμό με άλλα έργα υποδομών τους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών της Περιφέρειας, όπως η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Αεριοποίησης (Floating Storage and Regasification Unit -FSRU), οι αγωγοί TAP και IGB, η αναβάθμιση και η ανάπτυξη των δύο μεγάλων λιμανιών και αεροδρόμιων σε Αλεξανδρούπολη και Καβάλα, η σύνδεσή τους με την Εγνατία, αναβαθμίζουν γεωπολιτικά την περιοχή.

Γ. Ζαμπούκης: Η Αλεξανδρούπολη κερδίζει το στοίχημα της νέας εποχής

Η έναρξη λειτουργίας της μονάδας ηλεκτροπαραγωγής αποδεικνύει, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, ότι «ο τόπος μας με όλα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα κερδίζει το στοίχημα της νέας εποχής […]» και μπορεί να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, καθώς αποκτά κυρίαρχο ρόλο στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια. Επίσης, τόνισε ότι η νέα επένδυση ενισχύει την τοπική οικονομία δημιουργώντας, κατά την κατασκευή της, περισσότερες από 800 νέες θέσεις εργασίας και πάνω από 100 μόνιμες θέσεις εργασίας για την επόμενη 25ετία».

Γ. Στάσσης: Ακόμη ένα βήμα προς τον ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας και της ΔΕΗ

«Η σημερινή μέρα είναι για τη ΔΕΗ ένα ακόμα βήμα προς τον ενεργειακό μετασχηματισμό, τόσο της ίδιας της εταιρίας όσο και της χώρας», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης. Στόχος της «δημιουργικής σύμπραξης» των τριών μεγάλων ενεργειακών ομίλων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ Εμπορίας και του Ομίλου Κοπελούζου είναι να συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του ρόλου της χώρας «ως ισχυρού και γιατί όχι εξαγωγικού παραγωγικού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Ι.Παπαδόπουλος: Προτεραιότητα, η αναβάθμιση της Ελλάδας στην ενεργειακή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: