Μοναδικό σύστημα ήχου για το ηλεκτρικό Opel Corsa-e Rally Car

Μοναδικό σύστημα ήχου για το ηλεκτρικό Opel Corsa-e Rally Car

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε αγωνιστικές συνθήκες στις 7-8 Μαΐου
Η Opel εγκατέστησε στο Corsa-e Rally car ένα ειδικό σύστημα ήχου που καθιστά το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντιληπτό κατά τη διάρκεια των αγώνων. Θεατές και κριτές του αγώνα στις ειδικές διαδρομές θα μπορούν να ακούνε πότε πλησιάζει ένα αυτοκίνητο.
Το Corsa-e Rally με το μοναδικό σύστημα ήχου, θα κάνει το ντεμπούτο του στις 7-8 Μαΐου στον εναρκτήριο γύρο του ADAC Opel e-Rally Cup, του πρώτου στον κόσμο πρωταθλήματος ενιαίου τύπου για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ράλι.
Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή της εξέλιξης ότι, το Corsa-e Rally θα χρειαζόταν ένα σύστημα ήχου, ώστε να γίνεται αντιληπτό. Είναι κάτι που απαιτεί η γερμανική ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού για την ασφάλεια των αγωνιστικών παραγόντων και των θεατών. Ωστόσο, όπως σε άλλους τομείς του επαναστατικού ηλεκτρικού αγωνιστικού πρωτοτύπου, κανείς δεν διέθετε τη σχετική εμπειρία.

Αρχικά υπήρχε το θέμα του εξοπλισμού. Έπρεπε να είναι ισχυρό και ανθεκτικό σύστημα. Τα ηχεία του εμπορίου συνήθως εγκαθίστανται μέσα στα οχήματα ή σε κτίρια, επομένως σπάνια είναι αδιάβροχα. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ράλι όμως, για να μπορεί να ακούγεται από τους θεατές, θα πρέπει τα ηχεία να τοποθετούνται εξωτερικά, όπου είναι πλήρως εκτεθειμένα σε κραδασμούς, σκόνη και υγρασία. Οι μηχανικοί της Opel αναζήτησαν πολύ ανθεκτικά ηχεία και βρήκαν αυτό που έψαχναν σε ναυτιλιακά είδη. Στο εμπρός και πίσω τμήμα του αγωνιστικού Corsa υπάρχουν τώρα δύο αδιάβροχα ηχεία το καθένα από τα οποία καταναλώνει ισχύ έως 400 watts. Αυτά τροφοδοτούνται από έναν ενισχυτή που λαμβάνει σήματα από τη δική του μονάδα ελέγχου. Το μαύρο κουτί λειτουργεί με ειδικό λογισμικό που «διαβάζει» τα δεδομένα του οχήματος. Το σύστημα λειτουργεί με βάση τις στροφές του κινητήρα αλλά και την ολίσθηση των τροχών. Η ρύθμιση του τελικού μοτίβο ήχου κράτησε αρκετούς μήνες. Το λογισμικό, αφού πέρασε από πολλές φάσεις εξέλιξης βασίζεται τώρα σε έναν ήχο ‘ρελαντί’ που μπορεί να προσαρμοστεί σε όλες τις στροφές και ταχύτητες.

Η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμίζεται σε δύο επίπεδα. Κατά την οδήγηση σε δημόσιους δρόμους μεταξύ των ειδικών διαδρομών, χρησιμοποιείται ένα ‘αθόρυβο πρόγραμμα’ (quiet mode). Η ένταση αυξάνεται στο μέγιστο βαθμό στις ειδικές διαδρομές. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι ομάδες οφείλουν να προσαρμόζουν την ένταση του ήχου ανάλογα με τις συνθήκες.
«Δεν θέλαμε απλά να προσομοιώσουμε τον ήχο ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, αλλά να δημιουργήσουμε έναν μοναδικό ηλεκτρικό ήχο που να ταιριάζει στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: news.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: