Μorgan Stanley: Θα μπει στον MSCI η μετοχή της Εθνικής

Morgan Stanley: Στο 7,9% η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας του 2021

Την ένταξη της μετοχής της Εθνικής Τράπεζας στον δείκτη MSCI μεγάλης κεφαλαιοποίησης προβλέπει, η Morgan Stanley, εκτιμώντας ότι θα γίνει τον Μάιο, κατά την δεύτερη αναθεώρηση των δεικτών του αμερικανικού οίκου, που αποτελούν “οδηγό” επενδύσεων για διεθνή χαρτοφυλάκια.

Ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός οίκος σημειώνει ότι για να ενταχθεί η Εθνική, πρέπει να διαγραφεί από τον δείκτηκάποια άλλη ελληνική μετοχή, δεδομένου ότι στον MSCI Greece μεγάλης κεφαλαιοποίησης μπορούν να συμμετέχουν έως 6 μετοχές του ΧΑ. Η πρώτη και βασική υποψήφια για αποχώρηση από τον δείκτη , είναι η Jumbo.

Επισημαλινεται ότι και η Societe Generale σε πρόσφατη έκθεσή της εκτίμησε ότι η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας θα ενταχθεί στον δείκτη MSCI, προβλέποντας, ότι θα την ακολουθήσει και εκείνη του ομίλου Mytilineos.

Η MSCI θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών της την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς της 28ης Φεβρουαρίου, δηλαδή την 1η Μαρτίου. 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: