Μπάιντεν: Καλεί το Κογκρέσο να λάβει μέτρα για τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουν τεχνολογικοί κολοσσοί | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν εξέφρασε σήμερα την ανησυχία του για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων από τεχνολογικούς κολοσσούς και απηύθυνε έκκληση στο αμερικανικό Κογκρέσο να νομοθετήσει για την ενίσχυση του ελέγχου που ασκεί η κυβέρνηση στις μεγάλες εταιρίες του κλάδου.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Nομοσχέδιο που απαγορεύει τα τουφέκια εφόδου

Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστότοπο της Wall Street Journal, ο αρχηγός του αμερικανικού κράτους κάλεσε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς βουλευτές να ενωθούν για να ενισχύσουν τη νομοθεσία στο θέμα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και των ανήλικων χρηστών, καθώς και για την καταπολέμηση των διακρίσεων, της «σεξουαλικής εκμετάλλευσης» και της «κυβερνο-παρενόχλησης».

«Υπερήφανος και ανήσυχος»

Ο Δημοκρατικός πρόεδρος δήλωσε «υπερήφανος» για όσα έχει επιτύχει ο τεχνολογικός τομέας αλλά και «ανήσυχος», «όπως πολλοί Αμερικανοί» «για τον τρόπο με τον οποίο αυτή η βιομηχανία συλλέγει, μοιράζεται και εκμεταλλεύεται τα πιο προσωπικά μας δεδομένα, ενισχύει τον εξτρεμισμό» και «θέτει τα παιδιά μας σε κίνδυνο».

«Εκατομμύρια νέοι δίνουν αγώνα ενάντια στην παρενόχληση, τη βία» και τα θέματα «ψυχικής υγείας», επέμεινε ο πρόεδρος. «Πρέπει να καταστήσουμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπόλογα για τα πειράματα που κάνουν στα παιδιά μας, για να βγάζουν κέρδη».

Ο Μπάιντεν υπενθύμισε ότι ενθάρρυνε, από την αρχή της θητείας του, το Κογκρέσο να νομοθετήσει για το θέμα αυτό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του στο ζήτημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, της καταπολέμησης των διακρίσεων στο διαδίκτυο και της ενίσχυσης των μέσων με τα οποία το αμερικανικού κράτους μπορεί να τιμωρήσει αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

«Αλλά τα σημερινά μας προνόμια έχουν όρια», εξήγησε, καλώντας τους εκλεγμένους αξιωματούχους να διευρύνουν το νομικό πλαίσιο στο οποίο υπόκεινται οι τεχνολογικοί κολοσσοί.

Έπειτα από δεκαετίες αδράνειας, αρκετές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο άρχισαν να αλλάζουν τα πράγματα με την ανάληψη δράσης.

Τον Σεπτέμβριο, ένα κείμενο για τον ανταγωνισμό υιοθετήθηκε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ώστε να ενισχύσει τα προνόμια των Πολιτειών για να οδηγούν στη δικαιοσύνη τις εταιρίες τεχνολογίας και να αυξήσουν τους οικονομικούς πόρους των ρυθμιστικών αρχών. Το κείμενο δεν εξετάστηκε ακόμη στη Γερουσία.

Πρόταση νόμου για την προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο, η οποία υποστηρίχθηκε από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: