Μπάιντεν: «Οι Κινέζοι θα μας φάνε το φαΐ» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μπάιντεν: «Οι Κινέζοι θα μας φάνε το φαΐ» | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μία ημέρα μετά το πρώτο τηλεφώνημα που είχε ως πρόεδρος των ΗΠΑ με τον κινέζο ομόλογό του, ο Τζο Μπάιντεν συνόψισε το κεντρικό νόημα της συνδιάλεξης. «Η Κίνα θα φάει το φαγητό της Αμερικής αν αυτή δεν βιαστεί να βελτιώσει τις υποδομές της», είπε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης σε έναν όμιλο Αμερικανών γερουσιαστών. Μεταξύ του τηλεφωνήματος με τον Σι Τζινπίνγκ και της ομιλίας του στη Γερουσία είχε προηγηθεί συνάντηση του νεοορκισθέντος προέδρου με μέλη της αμερικανικής Επιτροπής Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πρώτο μέλημα του Σι ήταν να απαιτήσει τον τερματισμό της αμερικανικής ανάμιξης στα εσωτερικά της Κίνας με το «πρόσχημα» της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μια σινοαμερικανική σύγκρουση με αφορμή τα ανθρώπινα δικαιώματα θα απέβαινε καταστροφική και για τις δύο χώρες, φέρεται είπε ο κινέζος ηγέτης. Και δεν εννοεί βεβαίως στρατιωτική σύγκρουση αλλά διπλωματική, με όλες τις εμπορικές και οικονομικές προεκτάσεις που νομοτελειακά θα προσλάβει αυτή.

Το βαρύ τίμημα του καταστροφικού ελληνικού Εμφυλίου

Επιχείρηση «εξαγωγή της δημοκρατίας» και οι υπερδυνάμεις

Η ένταση στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις είναι ένα κληροδότημα της προηγούμενης διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τζο Μπάιντεν. Αλλά το μήνυμα του Πεκίνου προς την Ουάσιγκτον είναι σαφές: «πάψτε να ασχολείστε με την πολιτική και θεσμική αμερικανοποίηση της Κίνας και περιοριστείτε στις business as usual που κάνουμε με αμοιβαίο όφελος εδώ και τρεις δεκαετίες».

Η επιχείρηση «εξαγωγή της δημοκρατίας» δηλαδή, πέρα από τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα που έχει εκεί που εφαρμόστηκε από την Ουάσιγκτον (από τον πρώτη εισβολή στο Ιράκ πριν από 30 ακριβώς χρόνια), δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε υπερδυνάμεις, με τις οποίες μάλιστα διατηρεί στενές σχέσεις αλληλεξάρτησης σύμπας ο αμερικανικός επιχειρηματικός κόσμος.

Μια 20ετία οπισθοδρόμησης

«Αν δεν κινητοποιηθούμε, θα μας φάνε το φαγητό. Επενδύουν δισεκατομμύρια δολάρια σε προγράμματα που σχετίζονται με τις μεταφορές, με το περιβάλλον, με έναν ευρύ κατάλογο τομέων και δραστηριοτήτων. Πρέπει να ανεβάσουμε στροφές…», τόνισε στους γερουσιαστές ο Μπάιντεν. Αναλυτές εξέλαβαν τις επισημάνσεις του προέδρου ως το σύνθημα για την εκκίνηση της εκταμίευσης των 2 τρισ. δολαρίων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά για επενδύσεις σε υποδομές της χώρας σε βάθος τετραετίας. Επενδύσεις κυρίως στην καθαρή ενέργεια, που θα δημιουργήσουν «θέσεις εργασίας και ανάπτυξη».

Ο νέος αμερικανός…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: