Μπάιντεν: Βάζει τέλος στον αμφιλεγόμενο αγωγό Keystone XL – Τον είχε αναστήσει ο Τραμπ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μπάιντεν: Βάζει τέλος στον αμφιλεγόμενο αγωγό Keystone XL - Τον είχε αναστήσει ο Τραμπ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το σχέδιο για την κατασκευή του αμφιλεγόμενου πετρελαιαγωγού Keystone XL, ο οποίος θα συνέδεε κοιτάσματα στον Καναδά με την αγορά των ΗΠΑ, εγκαταλείπεται και επίσημα, ανακοίνωσε η καναδική εταιρεία TC Energy, σχεδόν πέντε μήνες μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να αποτρέψει το έργο.

«Εβαλε τέλος»

«Η TC Energy επιβεβαιώνει σήμερα (σ.σ. χθες Τετάρτη) ότι έπειτα από την πλήρη εξέταση των επιλογών της και σε διαβούλευση με τον εταίρο της, την κυβέρνηση της Αλμπέρτας, έβαλε τέλος στο σχέδιο για τον πετρελαιαγωγό Keystone XL», ανέφερε η διοίκηση της εταιρείας σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Αποκάλυψη: Αφαντοι άλλοι 6 ψηφιακοί ασύρματοι της ΕΛ.ΑΣ!

Ο καναδικός όμιλος είχε ανακοινώσει την αναστολή των εργασιών μερικές ώρες πριν την υπογραφή εκτελεστικού διατάγματος από τον κ. Μπάιντεν που προέβλεπε ότι το έργο θα εμποδιζόταν, την 20ή Ιανουαρίου.

Ο όμιλος με έδρα το Κάλγκαρι, στο δυτικό τμήμα του Καναδά, δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του. Προειδοποίησε ότι συνέπεια της ακύρωσης του έργου θα είναι «η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων».

Προεκλογική υπόσχεση

Το έργο, που υποστήριζε η Οτάβα αλλά επέκριναν οικολόγοι, είχε αρχίσει το 2008. Ακυρώθηκε πρώτη φορά από τον Μπαράκ Ομπάμα, καθώς κρίθηκε υπερβολικά ρυπογόνο, προτού αναστηθεί από τον Ντόναλντ Τραμπ για οικονομικούς λόγους.

Η ανάκληση του εκτελεστικού διατάγματος του ρεπουμπλικάνου προκατόχου του ήταν προεκλογική υπόσχεση του δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο του σχεδίου του για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Η απόφαση προκάλεσε απογοήτευση στον καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Σφοδρές επικρίσεις

Το έργο θεωρητικά θα επέτρεπε να μεταφέρεται από το 2023 ποσότητα 800.000 βαρελιών πετρελαίου την ημέρα από την καναδική επαρχία Αλμπέρτα στα αμερικανικά διυλιστήρια του Κόλπου του Μεξικού.

Οικολόγοι επέκριναν με σφοδρότητα το σχέδιο εξαιτίας των συνεπειών που θα είχε στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πηγή: ΑΠΕ

Η Πρόεδρος και τα αόρατα υποβρύχια
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Μπάιντεν: Βάζει τέλος στον αμφιλεγόμενο αγωγό Keystone XL - Τον είχε αναστήσει ο Τραμπ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: