Μπακογιάννης: Με δημάρχους σημαντικών πόλεων και τον Τζον Κέρι στην COP26

Μπακογιάννης: Με δημάρχους σημαντικών πόλεων και τον Τζον Κέρι στην COP26

Στη Διάσκεψη COP26, τη Διεθνή Σύνοδο του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται στη Γλασκώβη, συμμετέχει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου θα συμμετάσχει σε συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί στο Glasgow City Chambers (Δημαρχείο της Γλασκώβης), μαζί με τον Τζόν Κέρι, τον Αμερικανό ειδικό επιτετραμμένο για το κλίμα στην κυβέρνηση του Τζον Μπάιντεν, και τον περίφημο Βρετανό αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ.
Ο κ. Μπακογιάννης είναι μέλος ενός επιλεγμένου γκρουπ δέκα δημάρχων από όλο τον κόσμο που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση. Την εκδήλωση διοργανώνει η Οικονομική Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη (UNECE) και σε αυτή αναμένεται να αναλυθούν θέματα γύρω από το πώς οι πόλεις μπορούν να γίνουν κλιματικά ανθεκτικές καθώς «αναρρώνουν» από την περίοδο της Covid και πώς η πολιτική και η διπλωματία μπορούν να ενθαρρύνουν, αλλά και να επιταχύνουν αυτόν τον μετασχηματισμό.

Ο Κ. Μπακογιάννης έφθασε σήμερα το πρωί στη Γλασκώβη και συγκεκριμένα με τρένο από το Λονδίνο, μαζί με άλλους 11 δημάρχους μεγάλων πόλεων, που επέλεξαν αυτό τον συμβολικό τρόπο για τη μετάβαση τους. Μεταξύ άλλων ήταν ο Sadiq Khan δήμαρχος του Λονδίνου, η δήμαρχος Παρισίου Anne Hidalgo, της Στοκχόλμης Anna König Jerlmyr, ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Eric Garcetti και της Βαρκελώνης Ada Colau, όλοι τους μέλη του Δικτύου C40 για την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Δήμο Αθηναίων, «στις 4,5 ώρες που διήρκεσε το ταξίδι με το τρένο, ο κ. Μπακογιάννης συναντήθηκε με κάποιους από τους ομολόγους του με τους οποίους είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την κλιματική στρατηγική των δήμων και τις καινοτόμες βιώσιμες λύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και να συζητήσει την προοπτική πιθανών συνεργασιών προς όφελος της Αθήνας».

Επίσης από τον Δήμο Αθηναίων υπογραμμίζεται ότι από τον περασμένο Ιούλιο, ο κ. Μπακογιάννης είχε την πρωτοβουλία και όρισε την πρώτη επικεφαλής Αντιμετώπισης Αστικής Υπερθέρμανσης (Chief Heat Officer) στον Δήμο- καθιστώντας έτσι την Αθήνα την πρώτη ανάμεσα στις πόλεις της Ευρώπης και μόλις τη δεύτερη σε όλο τον κόσμο, μετά τη Miami-Dade της Φλόριντα στις ΗΠΑ, που έχει λάβει τέτοια απόφαση.

Οι εργασίες της παγκόσμιας Διάσκεψης στη Γλασκώβη θα ολοκληρωθούν στις 12 Νοεμβρίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ερντογάν: Ο Μπάιντεν δεν είναι αρνητικός στην πώληση F-16 στην Τουρκία

Κίνημα Αλλαγής: Συμφωνία για εκτόνωση της κρίσης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Θεοδωρικάκος «ξηλώνει» την ηγεσία της Άμεσης Δράσης – Οι πέντε αλλαγές στην…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: