Μπακογιάννης: «Σύντομα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συμβάσεις για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Μπακογιάννης: «Σύντομα προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο οι συμβάσεις για τη διπλή ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού»

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες η δημοτική αρχή θα φέρει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας τις συμβάσεις για το σχέδιο της διπλής ανάπλασης και τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού. Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στον Sport Fm, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητα ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη «θα θέσει τα θεμέλια του Παναθηναϊκού στον 21ο αιώνα».

Ο Κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλες τις πτυχές της διπλής ανάπλασης: Ενός μεγάλου αναπτυξιακού σχεδίου το οποίο, όπως είπε, θα επεκτείνει την Αθήνα, θα αναβαθμίσει μια υποβαθμισμένη περιοχή μόλις δύο χιλιόμετρα από την πλατεία Ομονοίας και θα προσφέρει επιτέλους στην οικογένεια του Παναθηναϊκού ένα σύγχρονο γήπεδο και πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων εκτίμησε ότι εφόσον όλοι οι εμπλεκόμενοι δεσμεύονται απόλυτα και εφόσον έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση, το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί το 2024 – 2025.

«Όλοι μαζί προχωρούμε βάσει του σχεδιασμού μας. Νομίζω ότι είναι πλέον καθαρά θέμα χρόνου να δείτε και τις πρώτες μπουλντόζες» ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης.

Σημεία από τη συνέντευξη του Δημάρχου Αθηναίων στον Sport FM και τους δημοσιογράφους Αντώνη Καρπετόπουλο και Αντώνη Πανούτσο:

-Η Αθήνα επεκτείνεται και αναβαθμίζεται με «όχημα» το γήπεδο του ΠΑΟ

«Η Διπλή Ανάπλαση είναι μία πολύ μεγάλη χωροταξική και πολεοδομική παρέμβαση. Μιλάμε για ένα υπερ-τοπικό αναπτυξιακό πρόγραμμα το οποίο, ουσιαστικά, δημιουργεί δύο πόλους: Έναν πόλο στο Βοτανικό και έναν πόλο στην Αλεξάνδρας. Η ευρύτερη περιοχή του του Ελαιώνα, είναι μία περιοχή ξεχασμένη εδώ και δεκαετίες. Μία περιοχή εγκαταλελειμμένη λίγες εκατοντάδες μέτρα από την Ομόνοια. Με τη Διπλή Ανάπλαση, η πόλη της Αθήνας στην πραγματικότητα επεκτείνεται και αναβαθμίζεται με «όχημα» το γήπεδο. Στο ίδιο πλαίσιο με την ανάπλαση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, η Αθήνα θα κερδίσει σε μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της έναν πολύ σημαντικό χώρο πρασίνου. Έναν «πνεύμονα», ο οποίος στη συνέχεια μπορεί να συνδεθεί και με τον Λυκαβηττό. Το συγκεκριμένο σχέδιο συζητείται από το 2003-2004. Είκοσι χρόνια το «κλώθουμε». Όμως, τώρα θα γίνει πράξη.

-Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη

«Προχωρούμε συντεταγμένα με την οικογένεια του Παναθηναϊκού, τον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ. Έχουμε μία εξαιρετική συνεργασία με τον κ. Μαλακατέ και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη. Θα ήθελα και δημοσίως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: