Μπαρτζώκας: 'Θα χρησιμοποιήσουμε τη θέση ξένου που έχουμε με βάση τις συνθήκες'

Μπαρτζώκας: 'Θα χρησιμοποιήσουμε τη θέση ξένου που έχουμε με βάση τις συνθήκες'

Λίγες ημέρες πριν από το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν, αυτό με τον Κολοσσό για το Κύπελλο Ελλάδας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για την ομάδα που “έχτισε” το φετινό καλοκαίρι στον Ολυμπιακό, αλλά και τα μεταγραφικά αποκτήματα των ερυθρολεύκων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε στην κάμερα της NOVA το σκεπτικό πίσω από κάποιες μεταγραφικές κινήσεις, ενώ στάθηκε στη σημασία της επιστροφής του κόσμου στα γήπεδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το τι περιμένει από τον Ολυμπιακό: “Η φιλοσοφία του κάθε προπονητή διαμορφώνεται από το πώς εξελίσσεται το άθλημα. Νομίζω πως ακόμη και προπονητές που ασκούν το επάγγελμα για πάρα πολλά χρόνια, αν δεν αλλάζουν πράγματα με βάση αυτά που συμβαίνουν (την αλλαγή των κανονισμών, τη βελτίωση της ταχύτητας εκτέλεσης, την αθλητικότητα), κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τις εξελίξεις. Εμείς θέλουμε να παίξουμε με ταχύτητα, να προσαρμόσουμε το παιχνίδι μας όσο το δυνατόν στις απαιτήσεις της EuroLeague. Κατά την γνώμη μου, η EuroLeague είναι το πρωτάθλημα με την περισσότερη αθλητικότητα και το physicality. Τόσο όσον αφορά το mentality που πρέπει να έχεις, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Αυτό το έχουν παραδεχθεί όλοι. Όλα τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά, από τον Οκτώβριο κιόλας“.

Για το πόσο τοις εκατό ο Ολυμπιακός θα είναι η συνέχεια της περσινής ομάδας και πόσο τοις εκατό κάτι διαφορετικό: “Είναι δύσκολο να μιλήσω για ποσοστά. Αυτό που είπαμε και πέρσι είναι πως ο Ολυμπιακός πρέπει να μπει σε μια νέα εποχή, η οποία όμως είναι ξεκάθαρο ορίζεται από τον χρόνο. Ήδη ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε κι ο Γιώργος Πρίντεζης είναι 36 ετών. Οι δύο σπουδαιότεροι παίκτες των τελευταίων χρόνων έφτασαν ή φτάνουν στο τέλος τους. Πρέπει να δημιουργήσουμε μια νέα συνθήκη. Είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει σε ένα χρόνο. Υπάρχει βέβαια το βάρος της φανέλας, του “πρέπει” σε κάθε παιχνίδι. Αυτό απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα, η μετάβαση από την παλιά εποχή στη νέα. Αυτό το διάστημα είναι η περσινή σεζόν κι αυτή που έρχεται τώρα“.

Για την προσθήκη του Μουσταφά Φαλ: “Γράφεται και συζητιέται ότι έψαχνα πάντα ευέλικτους ψηλούς, δεν είναι αλήθεια. Πάντα έψαχνα γρήγορους ψηλούς, αν κάποιος έχει αυτό το χαρακτηριστικό κι είναι επίσης 2μ15, είναι το καλύτερο. Συνήθως όμως, τέτοιοι παίκτες πάνε στην Αμερική. Αυτοί που είναι πολύ ταλαντούχοι, έχουν αθλητικότητα και ταχύτητα, είναι δύσκολο να τους βρεις στην Ευρώπη. Έτσι προσαρμόζεσαι σε πιο κοντούς παίκτες. Από την άλλη, παραδέχομαι πως υπάρχει μια στροφή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ όσον αφορά το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: