Μπιλ Γκέιτς: Ένας ιδιόρρυθμος και πανέξυπνος άνθρωπος – Η Microsoft, οι γυναίκες και το διαζύγιο

Μπιλ Γκέιτς: Ένας ιδιόρρυθμος και πανέξυπνος άνθρωπος – Η Microsoft, οι γυναίκες και το διαζύγιο

Όταν η Μελίντα Γκέιτς κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, ύστερα από 27 χρόνια γάμου, ο σύζυγός της ήταν παγκοσμίως γνωστός ως ο ιδρυτής της Microsoft, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, αφοσιωμένος φιλάνθρωπος και υπόδειγμα οικογενειάρχη.
Συχνά πυκνά εξέφραζε δημόσια τη λατρεία του για την Μελίντα, ενώ το περιβάλλον του περιέγραφε μία ιδανική και απόλυτα ισότιμη σχέση, στην οποιία ο ένας συμπλήρωνε τον άλλον. Ακόμα και διάφοροι «ψεκασμένοι», που του είχαν προσάψει το ξέσπασμα της πανδημίας, κάθε λογής θεωρίες συνομωσίας και την πρόθεση να ελέγξει την ανθρωπότητα μέσω των εμβολιασμών, ενίσχυαν άθελά τους το προφίλ του.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήταν ομολογουμένως αψεγάδιαστος… Νέες, όμως, πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τον πολύκροτο χωρισμό, αποκαλύπτουν νέες πτυχές του χαρακτήρα του.

Δεκάδες δημοσιεύματα έγκριτων εφημερίδων του εξωτερικού ισχυρίζονται ότι ο Γκέιτς συνήθιζε να συνάπτει ανάρμοστες ερωτικές σχέσεις στο επαγγελματικό του περιβάλλον. Αυτό, μάλιστα, ήταν εδώ και χρόνια γνωστό στον κύκλο του. Φέρεται ότι φλέρταρε ανοιχτά νεότερες γυναίκες που εργάζονταν είστε στην στη Microsoft, είτε στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates. Οι προτάσεις του για δείπνα και μυστικές συναντήσεις τις έφερναν σε δύσκολη θέση. Το 2019, το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft ξεκίνησε έρευνα, μετά την επίσημη καταγγελία μίας υπαλλήλου. Συγκεκριμένα, μία μηχανικός της Microsoft κοινοποίησε στο διοικητικό συμβούλιο μία ανοιχτή επιστολή, στην οποία περιέγραφε την πολυετή ερωτική σχέση που διατηρούσε αυτή και ο Μπιλ Γκέιτς.
Η μηχανικός απαίτησε αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς της εταιρείας σε σχέση με την σεξουαλική παρενόχληση, ενώ ζήτησε η επιστολή να κοινοποιηθεί και στην σύζυγό του Γκέιτς, Μελίντα. Είναι ασαφές εάν κάτι τέτοιο πράγματι συνέβη. Την περίοδο εκείνη, ο Γκέιτς ήταν ακόμα επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου και μία κορυφαία δικηγορική εταιρεία ανέλαβε να διεξάγει εσωτερική έρευνα. «Η Microsoft ανησύχησε κατά το τελευταίο εξάμηνο του 2019 σχετικά με το ενδεχόμενο ο Μπιλ Γκέιτς να προσπάθησε να ξεκινήσει μια στενή σχέση με μία υπάλληλο της εταιρείας το 2000», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.

Τον επόμενο χρόνο, ο Γκέιτς παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Microsoft. Μετά τις αποκαλύψεις, ο ίδιος αρνήθηκε τη σύνδεση της αποχώρησής του με την ύπαρξη της επιστολής. Εκπρόσωπός, του, όμως, παραδέχτηκε ότι «υπήρξε μία σχέση σχεδόν 20 χρόνια πριν, που έληξε φιλικά».

Η εφημερίδα New York Times σκιαγραφεί έναν γυναικά Γκέιτς που φλέρταρε συστηματικά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: