Μπλόκο TikTok σε βίντεο από Ρωσία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλόκο από το TikTok στα βίντεο από τη Ρωσία

Το TikTok ανακοίνωσε χθες (6/3) ότι αναστέλλει τη δυνατότητα ανάρτησης νέων βίντεο στην πλατφόρμα του από τη Ρωσία, εξαιτίας της νέας ρωσικής νομοθεσίας που ποινικοποιεί τη μετάδοση ειδήσεων που έχουν στόχο να «δυσφημούν» τον ρωσικό στρατό με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Το TikTok είναι μια διέξοδος δημιουργικότητας και ψυχαγωγίας που μπορεί να αποτελέσει πηγή ανακούφισης και ανθρώπινης σύνδεσης σε μια περίοδο πολέμου. Ωστόσο, η ασφάλεια των υπαλλήλων μας και των χρηστών μας παραμένει η ύψιστη προτεραιότητά μας.

Λόγω του νέου νόμου για τις ‘ψευδείς ειδήσεις’ δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε την ανάρτηση νέου περιεχομένου ενώ εξετάσουμε τις ενδεχόμενες επιπτώσεις του για την ασφάλεια των εργαζομένων στο TikTok και των χρηστών του», εξήγησε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μέσω Twitter.

Ωστόσο, δεν διευκρίνισε αν τα βίντεο που αναρτώνται από το εξωτερικό θα είναι διαθέσιμα για τους χρήστες της πλατφόρμας.

Η ανάρτησή του

Σημειώνεται ότι οι ρωσικές αρχές περιόρισαν την προηγούμενη εβδομάδα την πρόσβαση στο Twitter και μπλόκαραν εντελώς Facebook.

Τη Δευτέρα (28/2), η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας, Roskomnadzor, ζήτησε από το TikTok να σταματήσει να αναμεταδίδει εικόνες με στρατιωτικό περιεχόμενο στους ανηλίκους, καθώς έχουν αντιρωσικό χαρακτήρα. To TikTok δεν σχολίασε κάτι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Μπλόκο TikTok σε βίντεο από Ρωσία | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: