Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την αναγνώριση Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από τη Ρωσία – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την αναγνώριση Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από τη Ρωσία

Tην απόφαση της Ρωσικής Δούμας να εγκρίνει σχέδιο ψηφίσματος για την αναγνώριση των αποσχισθείσων περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ καταδικάζει η ΕΕ, όπως αναφέρει σε tweet του, ο Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ αναφέρει ότι «η ΕΕ καταδικάζει σθεναρά την απόφαση της Ρωσικής Δούμας να απευθύνει έκκληση στον Πρόεδρο Πούτιν να αναγνωρίσει τις μη ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιφέρειες του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ της Ουκρανίας ως ανεξάρτητες οντότητες. Αυτή η αναγνώριση θα αποτελούσε σαφή παραβίαση των συμφωνιών του Μινσκ».

Πόσο κόστισαν στο ΕΣΥ τα δύο χρόνια πανδημίας

Προσθέτει ότι «η υποστήριξη και η δέσμευση της ΕΕ για την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων της παραμένει ακλόνητη».

«Προτρέπουμε τη Ρωσία να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και να δεσμευτεί με καλή πίστη στο πλαίσιο του φορμάτ της Νορμανδίας και της Τριμερούς Ομάδας Επαφής».

Συναγερμός για το αέριο και την Ουκρανία
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Μπορέλ: Η ΕΕ καταδικάζει την αναγνώριση Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ από τη Ρωσία - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: