Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 47 νεκροί σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών

Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 47 νεκροί σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών

Σαράντα επτά άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τριάντα αμάχων, δεκατεσσάρων μελών των ένοπλων δυνάμεων και τριών βοηθητικών του στρατού, σκοτώθηκαν χθες Τετάρτη σε επίθεση φερόμενων ως τζιχαντιστών εναντίον στρατιωτικής οχηματοπομπής που συνόδευε πολίτες στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η επίθεση είχε στόχο «μεικτή αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από πολίτες, στοιχεία των δυνάμεων αμύνης και ασφαλείας (σ.σ. Forces de défense et de sécurité, FDS, οι ένοπλες δυνάμεις) και εθελοντών για την άμυνα της πατρίδας (σ.σ. Volontaires pour la défense de la patrie, VDP, παραστρατιωτικοί)», διαπράχθηκε «25 χιλιόμετρα από την Γκοργκατζί» και είχε αποτέλεσμα «να σκοτωθούν 30 πολίτες, 14 στρατιώτες και 3 μέλη των VDP», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Ο δήμος Γκοργκατζί βρίσκεται στην επαρχία Σενό, στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, στη λεγόμενη ζώνη των «τριεθνών συνόρων» με τον Νίγηρα και το Μάλι.

Στην περιοχή αυτή τα τελευταία χρόνια οι αιματηρές επιθέσεις είναι συχνές. Οι νεκροί, πολίτες και στρατιωτικοί, είναι χιλιάδες.
Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν ακόμη 19 άνθρωποι, διαπράχθηκε καθώς στρατιώτες και βοηθητικοί συνόδευαν αμάχους που «είχαν αναχωρήσει για την Αρμπιντά», διευκρίνισε η κυβέρνηση.

Από την πλευρά τους οι στρατιώτες και οι παραστρατιωτικοί «σκότωσαν 58 τρομοκράτες», ενώ «πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν και τράπηκαν σε φυγή», προστίθεται στην ανακοίνωση Τύπου της κυβέρνησης. Στην περιοχή «συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας».

Η επίθεση ήταν η τρίτη κατά σειρά η οποία στοίχισε τη ζωή σε πάνω από δέκα ανθρώπους μέσα σε δύο εβδομάδες εναντίον στρατιωτών που συμμετέχουν σε αντιτζιχαντιστικές επιχειρήσεις στο βόρειο και στο βορειοδυτικό τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο.

Την 4η Αυγούστου τριάντα άνθρωποι, ανάμεσά τους δεκαπέντε στρατιωτικοί, τέσσερις βοηθητικοί του στρατού και ένδεκα άμαχοι, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις φερόμενων ως τζιχαντιστών στο βόρειο τμήμα της Μπουρκίνα Φάσο, στα σύνορα με τον Νίγηρα.

Την 9η Αυγούστου, 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 8 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης σε βορειοδυτική περιοχή της χώρας, κοντά στα σύνορα με το Μάλι..

Επίσης χθες Τετάρτη, πέντε παραστρατιωτικοί, βοηθητικοί των ένοπλων δυνάμεων, σκοτώθηκαν σε επίθεση στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Μπουρκίνα Φάσο, φτωχή χώρα της δυτικής Αφρικής, είναι αντιμέτωπη από το 2015 με ολοένα συχνότερες και φονικότερες επιθέσεις και ενέδρες τζιχαντιστικών οργανώσεων που ορκίζονται πίστη είτε στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: