“Μυστικό δείπνο” Μητσοτάκη-Σαμαρά και προσπάθεια προσέγγισης με Καραμανλή

Επιδιώκοντας να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ομοψυχία στους κόλπους της κυβερνητικής παράταξης ενόψει εκλογών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί τώρα τώρα προσέγγιση με τους “καραμανλικούς” και με την ομάδα των “σαμαρικών”.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”, τις τελευταίες μέρες πραγματοποιήθηκε “μυστικό δείπνο” Μητσοτάκη-Σαμαρά, όπου συζητήθηκαν εωτερικά θέματα της ΝΔ, η εκλογική στρατηγική του κόμματος και θέματα στα οποία ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαφοροποποιηθεί από τη γραμμή του Μαξίμου.

Από άλλες πηγές αναφέρεται ότι  στη συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με τη σύνθεση ψηφοδελτίων. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να συμπεριληφθούν σε ψηφοδέλτια του Βόρειου και του Δυτικού Τομέα Αθήνας  τουλάχιστον τρεις νέοι υποψήφιοι που ανήκουν στη “σφαίρα επιρροής” του.

Οι σχέσεις Μητσοτάκη- Σαμαρά βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και η “ψυχρότητα” που είχε δημιουργηθεί εξ αιτίας κάποιων δημόσιων τοποθετήσεων του πρώην πρωθυπουργού, ανήκει στο παρελθόν. Ο κ. Σαμαράς θεωρεί πρωτεύον να παραμείνει αρραγής η παράταξη, προκειμένου, να επιτύχει τους εκλογικούς στόχους της και να αποτρέψει τον “κίνδυνο” επιστροφής του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Λιγότερο θετικό είναι το κλίμα στις σχέσεις Μητσοτάκη-Καραμανλή, αν και δεν υπάρχουν προβλήματα  συνεννόησης και συνεργασίας με “καραμανλικούς” βουλευτές. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του θεωρούν απολύτως αναγκαία τη συστράτευση του πρώην πρωθυπουργού στον προεκλογικό αγώνα, με δημόσιες εμφανίσεις και τοποθετήσεις υποστηρικτικές προς την κυβέρνηση.

Κατά τις εκτιμήσεις τους, η ενεργοποίηση του Κ. Καραμανλή μπορεί να συγκρατήσει τις διαρροές προς τα ακροδεξιά κόμματα που μπορεί να υποστεί η ΝΔ ιδιαίτερα στις εκλογικές περιφέρειες της Μακεδονίας.

Πρώτη κίνηση προσέγγισης με συμβολικό χαρακτήρα θα είναι ένα τετ α τετ Μητσοτάκη-Καραμανλή, που μπορεί να πραγματοποιηθεί σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: