Μύθοι για την εγκυμοσύνη – Μην τρώτε σούσι, μη βάφετε τα νύχια και άλλα πολλά

Μύθοι για την εγκυμοσύνη - Μην τρώτε σούσι, μη βάφετε τα νύχια και άλλα πολλά

Υπάρχουν πολλές παρερμηνείες εκεί έξω όσον αφορά την εγκυμοσύνη. Ειλικρινά υπάρχουν τόσοι μύθοι από το παρελθόν εκεί έξω, που ακόμη και σήμερα πολλές γυναίκες δεν ξέρουν αν πρόκειται για μύθο ή για γεγονός.
Εντάξει, κάποιοι από αυτούς ίσως και να ισχύουν, όπως για παράδειγμα κάποια απαγορευμένα φαγητά. Αλλά μερικοί, είναι απλά ανόητοι. Για παράδειγμα, δεν χρειάζεται να ξεσπιτώσετε τις γάτες σας όσο είστε σε ενδιαφέρουσα, δεν είναι όλα τα είδη σούσι απαγορευμένα και δεν χρειάζεται να βγάλετε τελείως την καφεΐνη από τη ζωή σας.
Σίγουρα, κάθε γυναίκα θα συμβουλευτεί τον γιατρό της για όλες τις ανησυχίες, που ενδεχομένως να έχει. Αλλά σε γενικές γραμμές, ιδού τι ισχύει και τι όχι για μερικούς από τους πιο γνωστούς μύθους γύρω από την εγκυμοσύνη.

Σούσι στην εγκυμοσύνη – Επιτρέπεται ή όχι;
Οι γυναίκες δεν χρειάζεται να βγάλουν τελείως από τη διατροφή τους το σούσι, όσο είναι έγκυες. Σύμφωνα με το healthline, οι έγκυες θα πρέπει να προσέχουν μόνο τα ωμά ψάρια με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο. Έτσι, όταν λαχταράτε σούσι, επιλέξτε ένα μαγειρεμένο ρολάκι με σολομό, που μάλιστα θα σας βοηθήσουν να πάρετε τα καλά Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Τα σούσι που φτιάχνονται με καβούρι, απομίμηση καβουριού, χέλι ή γαρίδες είναι επίσης ασφαλή, εφόσον μαγειρεύονται πρώτα.
Αλκοόλ στην εγκυμοσύνη – Επιτρέπεται ή όχι;
Το κλισέ «όλα με μέτρο» δυστυχώς δεν ισχύει για το αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σύμφωνα με το CDC, «Δεν υπάρχει γνωστή ασφαλής ποσότητα αλκοόλ για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης». Η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του μωρού — και ο κίνδυνος παραμένει κατά το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο, καθώς ο εγκέφαλος του μωρού αναπτύσσεται συνεχώς.
Για τις γυναίκες που μπορεί να έπιναν πριν καταλάβουν ότι ήταν έγκυες, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το αλκοόλ δεν μπορεί να φτάσει στο έμβρυο μέχρι την τέταρτη εβδομάδα ανάπτυξής του, επομένως τα ποτά αυτόν τον πρώτο μήνα δεν θα βλάψουν απαραίτητα το παιδί.

Βαφή μαλλιών στην εγκυμοσύνη – Επιτρέπεται ή όχι;
Δεν υπάρχουν αρκετές έρευνες που να αποδεικνύουν ότι η βαφή μαλλιών κατά την κύηση βλάπτει το έμβρυο. Η Αμερικανική Ένωση Εγκυμοσύνης ανέφερε ότι οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στη βαφή μαλλιών δεν είναι πολύ τοξικές και είναι απίθανο μεγάλο μέρος της βαφής να διεισδύσει στο δέρμα σας ή να απορριφθεί ούτως ή άλλως από το μωρό. Αυτό ισχύει τόσο για τη ημιμόνιμη όσο και για τη μόνιμη βαφή.

Βάψιμο νυχιών (μανικιούρ-πεντικιούρ)…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: