Μytilineos: Ισχυρή αύξηση κερδών το 2021- Μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή

Μytilineos: Ισχυρή αύξηση κερδών το 2021- Μέρισμα 0,42 ευρώ ανά μετοχή

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Ισχυρή αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 40% και των καθαρών κερδών κατά 26% κατέγραψε το 2021 η Mytilineos, σε σύγκριση με τα οικονομικά αποτελέσματα του 2020.

Παράλληλα ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ο προτεινόμενο μέρισμα διαμορφώνεται σε Euro 0,42 ανά μετοχή αυξημένο κατά 10,4% σε σύγκριση με το 2020.

Ειδικότερα, τα αποτελέσματα του 2021 σε σύγκριση με το 2020 έχουν ως εξής:

O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε Euro 2.664 εκατ. έναντι Euro 1.899 εκατ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση 40%. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν στα Euro 359 εκατ. έναντι Euro 315 εκατ. το 2020, επωφελούμενα από τις σταθερά ισχυρές επιδόσεις του Τομέα Μεταλλουργίας και του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου και τη σημαντικά βελτιωμένη επίδοση του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε Euro 162 εκατ., αυξημένα κατά 26% σε σύγκριση με Euro 129 εκατ. το 2020.

«Ιδιαίτερα για τον Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου, η επίδοση το 2021 ήταν εξαιρετικά ισχυρή λαμβάνοντας υπόψη την προγραμματισμένη μεγάλη συντήρηση της μονάδας Korinthos Power διάρκειας 3 μηνών αλλά και την πίεση που ασκούν τα ιδιαίτερα αυξημένα κοστολόγια φυσικού αερίου», σημειώνει η εταιρεία.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε:

«Για τη MYTILINEOS το 2021 αποτέλεσε έτος ορόσημο για τις ιστορικά υψηλές επιδόσεις της, αλλά και μια προπαρασκευαστική περίοδο για τη μετάβαση σε νέα επίπεδα οικονομικής απόδοσης και δημιουργίας αξίας για τους μετόχους μας τα επόμενα χρόνια. Πετύχαμε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα κύκλου εργασιών και κερδοφορίας, ενώ επιπλέον σημαντικές επενδύσεις εισήλθαν σε στάδιο ολοκλήρωσης.

Έχοντας αναλάβει ισχυρές δεσμεύσεις από τις αρχές του 2021 για τη μείωση των εκπομπών CO2, επιταχύναμε την εκτέλεση του μεγαλύτερου επενδυτικού προγράμματος της ιστορίας της Εταιρείας μας, το οποίο κατά τη διάρκεια του έτους υπερέβη τελικά σε συνολική αξία τα Euro379 εκατ.. Παράλληλα δρομολογήθηκαν, νέα επενδυτικά σχέδια που ισχυροποιούν την Εταιρεία στο νέο περιβάλλον της ενεργειακής μετάβασης.

Σε μία χρονιά σημαντικών προκλήσεων αποδείξαμε την ικανότητα της MYTILINEOS να ανταπεξέρχεται σε κάθε συνθήκη, με σχέδιο και πολλή δουλειά. Στη νέα, πολύ μεγαλύτερη και πολύ πιο απαιτητική «πίστα» που μπαίνουμε το 2022, θα συνεχίσουμε στην ίδια κατεύθυνση με σθένος και ανανεωμένη δύναμη!»

Σημειώνεται ακόμη ότι έχει δρομολογηθεί η ολοκλήρωση μία σειράς κρίσιμων επενδύσεων, όπως η αύξηση παραγωγής…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: