Ν. Ανδρουλάκης: Μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς απέναντι σε ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Ν. Ανδρουλάκης: Μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς απέναντι σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Στην προτεραιότητά του να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη, ώστε να έχει πρωτεύοντα ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας, καθώς και στην πρότασή του για debate των υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος, Νίκος Ανδρουλάκης.

Μιλώντας στον «ΣΚΑΪ», σημείωσε πως «κανείς δε θα δοξαστεί κρυπτόμενος, κανείς. Για αυτό, σήμερα, θα στείλω επιστολή στην αρμόδια Επιτροπή και στους συνυποψηφίους μου να οργανωθούν δύο debate με όλους πριν τις εκλογές και ένα debate μεταξύ των δύο στο δεύτερο γύρο. Θα κάνουμε καθαρές δεσμεύσεις και για το τι κόμμα θα έχουμε την επόμενη μέρα, αλλά και για το τι ιδεολογικό πλαίσιο και τι προοπτική δίνουμε στον ελληνικό λαό» είπε.

«Προτεραιότητά μου είναι να μεγαλώσει η παράταξη. Αυτό το κόμμα να αποκτήσει ξανά τέτοια δυναμική, ώστε αυτά που πιστεύουμε ως Σοσιαλδημοκράτες να μπορούν υλοποιηθούν στη χώρα» τόνισε, επισημαίνοντας πως αυτό θα αλλάξει και τη δυναμική των εξελίξεων στο σημερινό πολιτικό τοπίο, καθώς κρίσιμο ζητούμενο στις επόμενες εθνικές εκλογές θα είναι οι δημοκρατικοί, προοδευτικοί πολίτες της χώρας να έχουν μια αξιόπιστη επιλογή.

Ως προς το δίλημμα περί συνεργασιών, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε πως «εγώ δεν κλείνω το μάτι πουθενά. Είμαι υποψήφιος για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ. Εάν μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ και η δημοκρατική παράταξη, το σημερινό πολιτικό σκηνικό θα αποκτήσει άλλη δυναμική εξελίξεων» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ένα κόμμα με το σημερινό μέγεθος δεν μπορεί να μπει σε μια τέτοια συζήτηση.

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής θα έχει πρωτεύοντα ρόλο σε αυτή τη συζήτηση. Θεωρώ το ποσοστό του 8% δεν επαρκεί για να μπούμε σε αυτή την περιπέτεια, αν δεν μεγαλώσει, θα μείνει στην αντιπολίτευση. Σε ένα μικρό κόμμα που δεν μπορεί να βάλει προτεραιότητες, δε θα πάω ως αρχηγός του να μοιράσω υπουργεία, μόνο και μόνο για θέσεις εξουσίας. Αν αυτό μεγαλώσει, θα επιβάλλει αρχές, αξίες και πρόγραμμα για να είναι μια ισχυρή κυβερνητική δύναμη. Άρα, δεν έχω να επιλέξω με ποιον είμαι πιο κοντά. Τις αξίες και τις ιδέες μου δεν τις βάζω σε μεζούρα. Είμαι διαφορετικός, είμαι αυτόνομος» ανέφερε.

Για την πορεία έως τις εσωκομματικές εκλογές, τόνισε πως για να γίνει ένα νέο ξεκίνημα για την παράταξη, χρειάζεται να υπάρξει μαζική συμμετοχή. «Η συζήτηση πρέπει να αφορά όχι στα τεχνητά διλήμματα που μπαίνουν για την επόμενη ημέρα των εκλογών, βάσει των δημοσκοπήσεων, αλλά στην κοινωνία. Φιλοδοξώ να ανατρέψουμε τους σημερινούς συσχετισμούς απέναντι στη ΝΔ και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: