Ν. Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Ν. Χαρδαλιάς: Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Την ανησυχία του για την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν η Κοζάνη, αλλά και άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, όπως η Καστοριά, η Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, εν μέσω του β’ κύματος της πανδημίας. 

Παρότι ξεκαθάρισε ότι προς το παρον δεν τίθεται ζήτημα επιβολής πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, παραδέχθηκε ότι «η κατάσταση είναι κρίσιμη για όλη την χώρα», ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες «να τηρήσουν με αυστηρότητα και ευλάβεια τα μέτρα που έχουν συστήσει οι επιδημιολόγοι».

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αφήσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει να πάνε χαμένες. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι στις δύσκολες καταστάσεις έχει αντανακλαστικά» συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, ο οποίος βρέθηκε στην πόλη της Κοζάνης, μία ημέρα μετά την κήρυξη της Περιφερειακής Ενότητας σε κατάσταση συναγερμού (Κατηγορία 4).

Υπενθύμισε δε, ότι από την Κοζάνη ξεκίνησε το πρώτο κύμα του περασμένου Μαρτίου και «από την ίδια περιοχή διαπιστώνουμε ότι ξεκινά και η δεύτερη φάση της πανδημίας».

«Η δυτική Μακεδονία, όπως με συνταραγμένο τρόπο κέρδισε την μάχη την περασμένη άνοιξη, το ίδιο ακριβώς θα πετύχει και σήμερα με την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος» συμπλήρωσε, καλώντας τους πολίτες να τηρήσουν απαρέγκλιτα τα μέτρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Παρασκευής, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα περιορισμού σ’ όλη την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, όπως η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους, καθώς η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης. 

Ρεκόρ κρουσμάτων την Παρασκευή

Στο μεταξύ, σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της Ελλάδας, μετά το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων (508), το οποίο υποδηλώνει ότι η πανδημία του κορωνοϊού εξακολουθεί να εξαπλώνεται, επιβαρύνοντας πλέον και περιοχές εκτός της Αττικής. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, τα οποία ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, τα 227 αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, τα 63 την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, τα 31 την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, τα 24 την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και τα 20 την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Την ίδια ώρα, αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι τα σταθερά υψηλά επίπεδα διασωληνωμένων ασθενών, οι οποίoi χθες ανήλθαν σε 81, δημιουργώντας ένα “σταθερό στρες” στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ). Από την πλευρά του, ο μεγάλος αριθμός των ημερήσιων θανάτων (οκτώ την Παρασκευή) αποδεικνύει τη μεγάλη διείσδυση του ιού…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: