Ν. Δένδιας για Τουρκία: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, δεν υποκύπτουμε σε απειλές

Ν. Δένδιας για Τουρκία: Δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, δεν υποκύπτουμε σε απειλές

Συστράτευση όλων των πολιτικών δυνάμεων έναντι της τουρκικής προκλητικότητας ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή τονίζοντας ότι «η Ελλάδα ούτε απειλές δέχεται ούτε και υποκύπτει σε απειλές».

Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας αναφέρθηκε στα πεπραγμένα της ελληνικής κυβέρνησης που «συνέβαλαν αποφασιστικά στην ανάσχεση της Τουρκίας επί του πεδίου», σημειώνοντας πως η Αθήνα «ευαισθητοποίησε την Ε.Ε. και τη Δύση, σε σχέση με το νέο ανατολικό ζήτημα, υποχρέωσε την Τουρκία να ακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή, αναζητώντας συνομιλητές».

«Η Τουρκία, στις προσπάθειες της να ομαλοποιήσει τις σχέσεις της με την Ευρώπη και τη Δύση, δεν αντιμετωπίζει εμάς. Αντιμετωπίζει τις παρανομίες της. Την απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας, την άρνηση της να προσχωρήσει στη σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας, το ανυπόστατο και παράνομο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο, την αμφισβήτηση της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, με το πρόσχημα της αποστρατικοποίησης, τον αναθεωρητισμό απέναντι στις διεθνείς συνθήκες, τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, τις παραβιάσεις εθνικού εναερίου χώρου και χωρικών υδάτων, την εργαλοιοποίηση του μεταναστευτικού, την απόκλιση από το κράτος δικαίου», είπε ειδικότερα ο υπουργός Εξωτερικών που υπογράμμισε πως «όλα αυτά έχουν καταστεί προβλήματα περισσότερο της Τουρκίας, παρά της Ελλάδας».

Καθόσον όλα αυτά αφορούν την Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε: «Εμείς δεν δεχόμαστε τετελεσμένα, δεν υποκύπτουμε σε απειλές».

«Η τακτική ότι πρώτα παρανομώ και ύστερα διαπραγματεύομαι την παρανομία μου έναντι νόμιμου ανταλλάγματος, έχει λάβει τέλος» συνέχισε ο κ. Δένδιας προσθέτοντας πως «αυτό ισχύει και για την Κύπρο και για το Κυπριακό, όπου η Τουρκία πρέπει να επανέλθει στο πλαίσιο λύσης των Ηνωμένων Εθνών».

Σημείωσε ακόμη πως «είναι ώρα για αλλαγή πορείας της Τουρκίας, για να ζήσουν οι λαοί μας με ασφάλεια, ειρηνικά και να ενταχθεί η Τουρκία στη νέα αρχιτεκτονική της περιοχής και να γίνει το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος, θάλασσες ειρήνης και συνεργασίας».

Απευθυνόμενος στη συνέχεια προς στα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Είμαι πια χρόνια σε αυτή την αίθουσα. Γνωρίζω πολύ καλά πως αναδιατάσσονται οι τακτικές, όταν στο βάθος του ορίζοντα διακρίνεται το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου. Σας ζητώ όμως, όπως κάνατε μέχρι σήμερα, και απευθύνομαι κυρίως και πρώτιστα στα κόμματα της αντιπολίτευσης, να αντιμετωπίσετε τον…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: