Ν. Φίλης για την Παιδεία: Τι έλεγε η Πρεσβεία των ΗΠΑ, τι νομοθέτησε η κυβέρνηση

Ν. Φίλης για την Παιδεία: Τι έλεγε η Πρεσβεία των ΗΠΑ, τι νομοθέτησε η κυβέρνηση

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η επαναφορά του Σπουδαστικού που ψηφίστηκε σήμερα δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη και η επόμενη δημοκρατική κυβέρνηση θα την καταργήσει, εκτίμησε ο  τομεάρχης Παιδείας και εισηγητής της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στη χθεσινή συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια, το οποίο και υπερψηφίστηκε. 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τα Πανεπιστήμια, τόνισε ο κ. Φίλης, παρουσιάστηκαν ορισμένες κρίσιμες λεπτομέρειες από εκθέσεις της Αμερικάνικης Πρεσβείας και κατατέθηκαν επίσημα στη Βουλή από τον γραμματέα του Μέρα25 Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο κ. Φίλης είπε πώς ο Ντάνιελ Σπέκχαρντ, πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα ζητεί τουλάχιστον από το 2008 να αντιμετωπιστούν ορισμένα «ενοχλητικά» για τις ΗΠΑ ζητήματα που αφορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια. Πρώτα απ’ όλα, συνέχισε ο κ. Φίλης, το άσυλο και η μη-αναγνώριση ξένων κολεγίων, ειδικά αμερικανικών συμφερόντων, το οποίο και κατά τον κ. Φίλη, είναι τα πρώτα που έσπευσε να νομοθετήσει μόλις σχημάτισε κυβέρνηση τον Ιούλιο 2019. Επίσης, επεσήμανε ότι τον Πρέσβη τον «ενοχλούσε» τότε και η πολιτικοποίηση φοιτητών στην αριστερά και ο συνδικαλισμός των καθηγητών.

Ακόμα, συμπλήρωσε ο τομεάρχης, τα έγγραφα φανερώνουν τις φίλιες σχέσεις μεταξύ Πρεσβείας και στελεχών της ΝΔ, αλλά και πρυτάνεων και καθηγητών από τα ΑΕΙ, με την Πρεσβεία να πιέζει διαρκώς για «δραστικές λύσεις».

Σε άλλο έγγραφο, υποστήριξε ο κ. Φίλης,  με τίτλο: «Πανεπιστημιακό άσυλο στην Ελλάδα – όταν η δημοκρατία πάει στραβά», το εκπαιδευτικό τοπίο στη χώρα καταγράφεται ως βίαιο και ενοχοποιείται το άσυλο ως αιτία όχι μόνο για φθορές και παραβατικότητα αλλά και για τα χαμένα εξάμηνα των φοιτητών, την καθυστέρηση στο χρόνο αποφοίτησης, μέχρι και την ψυχολογική επιβάρυνση των διοικήσεων των ΑΕΙ. 

Ο κ. Φίλης πρόσθεσε ότι «Πέρα από τους ‘αναρχικούς’ και τους ‘μπαχαλάκηδες’, το έγγραφο μιλά και για εμπλοκή ή στήριξη στα φαινόμενα αυτά από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιχειρήματα, συνέχισε ο κ. Φίλης και το λεξιλόγιο των εκθέσεων είναι τα ίδια με αυτά που κατά κόρον χρησιμοποιήθηκαν αυτό το τριήμερο στη Βουλή από τους κυβερνητικούς βουλευτές: «άσυλο ανομίας», «ατιμωρησία», «καταφύγιο εγκληματιών», «διακίνηση ναρκωτικών», «κλοπές, βανδαλισμοί και λεηλασίες». «Όλη η «βουλγκάτα» της αντιδραστικής ιδεολογίας και του μίσους για το δημόσιο πανεπιστήμιο», σημείωσε. 

«Και ποια μέτρα ζητούσε από το 2008 η Πρεσβεία για να πάψουν όλα αυτά τα ‘θλιβερά’ φαινόμενα της αριστερής ριζοσπαστικοποίησης, του…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: