Ν. Ηλιόπουλος για Ιταλία: Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει

Ν. Ηλιόπουλος για Ιταλία: Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει

«Η μάχη απέναντι στην Ακροδεξιά δεν έχει τελειώσει», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή τη νίκη της ακροδεξιάς υποψηφίου Τζόρτζια Μελόνι στις χθεσινές ιταλικές εκλογές.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 FM», ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «Δυστυχώς, μετά την κρίση του 2008 βλέπουμε σε μια σειρά από χώρες αυτές τις δυνάμεις να έχουν επανακάμψει ή να έχουν πάρει ακόμα και ηγεμονική θέση, όπως έγινε τώρα στην Ιταλία. Η μόνη απάντηση είναι η ενδυνάμωση της Αριστεράς και άρα εδώ πρέπει να συζητήσουμε τι πρέπει να κάνει και ποια λάθη να αποφύγει, ώστε να κερδίσει αυτή το λαϊκό κόσμο και να μην αφήσει την οργή και τα αδιέξοδα της κοινωνίας να εκφραστούν σε μια αντιδραστική κατεύθυνση».

«Και στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι και μηχανισμοί που θα ήθελαν να αναγεννήσουν ακροδεξιά πολιτικά μορφώματα. Ακόμα και μέσα στη ΝΔ υπάρχει διαδικασία κανονικοποίησης της Ακροδεξιάς από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν έχουν αναδειχθεί σε κεντρικά στελέχη ο Βορίδης, ο Αδ. Γεωργιάδης και ο Πλεύρης», σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι «την περίοδο που ψηφιζόταν η Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη δεν είχε κανένα πρόβλημα να συναντηθεί στο δρόμο με τους νεοναζί».

Απάτη με τις συντάξεις

Αναφερθείς στις κυβερνητικές εξαγγελίες για αυξήσεις στις συντάξεις, σχολίασε: «η ΝΔ εξαγγέλλει αυξήσεις με βάση το νόμο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως τα όσα έχουν γίνει γενικά με τις συντάξεις από την κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια τεράστια απάτη». «Όταν το 2019 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επανέφερε ένα μέρος της 13ης σύνταξης, μια μόνιμη δαπάνη 850 εκ. ευρώ το χρόνο, η ΝΔ το ψήφισε και είπε ότι θα το διατηρήσει όταν έρθει στην εξουσία. Όταν εκλέχτηκε, το κατήργησε. 

Ακόμα, όσον αφορά τα αναδρομικά, κυβερνητικά στελέχη όπως ο κ. Πέτσας, έλεγαν στον κόσμο να μην κάνει προσφυγές επειδή υποτίθεται ότι η κυβέρνηση θα τα επέστρεφε έτσι κι αλλιώς σε όλους, εφόσον έβγαινε σχετική δικαστική απόφαση. Τελικά η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε και γνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα τα δώσει, πριν λίγες μέρες το παραδέχτηκε δημόσια ο κ. Σταϊκούρας. Πάνω από 1 εκ. συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα αναδρομικά τους», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ τα 2,5 δισ. των αναδρομικών θα δοθούν στους συνταξιούχους σε τρεις ετήσιες δόσεις, ενώ θα επανέλθει και η 13η σύνταξη που κατήργησε η ΝΔ», δήλωσε.

Δύο κατώτατοι μισθοί για θέρμανση

«Αυτή τη στιγμή το 28% των πολιτών της χώρας είναι σε κίνδυνο φτώχειας και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: