Ν. Ηλιόπουλος: Να φύγει η κυβέρνηση- Δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει τη μάχη για το 5ο κύμα

Ν. Ηλιόπουλος: Να φύγει η κυβέρνηση- Δεν μπορεί και δεν θέλει να δώσει τη μάχη για το 5ο κύμα

«Δεν ζητάς από έναν ένοχο να διαχειριστεί το έγκλημα», τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5», αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στην πανδημία και επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές, ο κ. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες ανά εκατομμύριο κατοίκους». 

«Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση ψήφισε έναν προϋπολογισμό για το 2022 ο οποίος, όπως είπε ο ίδιος ο κ. Σκυλακάκης στη Βουλή, στηρίζεται στην παραδοχή ότι η πανδημία θα τελειώσει στις αρχές της χρονιάς», πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ συνειδητά ψήφισε έναν προϋπολογισμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

«Επιπλέον», επισήμανε, «έχουμε μία μελέτη με την υπογραφή του κ. Τσιόδρα, του κεντρικού συνομιλητή του κ. Μητσοτάκη για τα θέματα της πανδημίας και επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής, η οποία λέει ότι το 38,5% των απωλειών –στο υπό έρευνα διάστημα- θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ». «Επομένως, αυτή τη στιγμή η χώρα ζει μια υγειονομική τραγωδία και για αυτήν την τραγωδία ένοχη είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το μόνο που έχει μείνει σε αυτήν την κυβέρνηση είναι να παραιτηθεί και να δώσει διέξοδο μέσα από τη λαϊκή συμμετοχή, μέσα από εκλογές», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Η χώρα έχει μεσοσταθμικά την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα

Μιλώντας νωρίτερα στον «ANT1», άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για την κατάσταση στην οικονομία, λέγοντας ότι «η χώρα έχει μεσοσταθμικά την ακριβότερη τιμή στο ρεύμα». «Είμαστε δε από τις ελάχιστες χώρες που τα δύο τελευταία χρόνια έχουμε καθηλωμένο το βασικό μισθό, το σύνολο σχεδόν των χωρών στην ΕΕ το ’20 και το ΄21 αύξησαν το βασικό μισθό», τόνισε και πρόσθεσε: «η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που έχει βασικό μισθό χαμηλότερο από αυτόν που είχαμε το 2010».

Αναφερθείς, ακόμα, στα προβλήματα που υπάρχουν στο εμβολιαστικό πρόγραμμα για τα παιδιά, σημείωσε ότι «βλέπουμε να δίνονται ραντεβού μετά από δύο μήνες». «Όταν όχι στο πρώτο αλλά στο τέταρτο κύμα, έχουμε εκατόμβες νεκρών, πλέον δεν μιλάμε για αμέλεια αλλά για πολιτική επιλογή», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο «Κόκκινο» και κάνοντας λόγο για παντελή αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στο νέο κύμα της πανδημίας που είναι προ των πυλών, σχολίασε δεικτικά: «ο κ. Γεραπετρίτης αναρωτιόταν στο βήμα της Βουλής πριν λίγες μέρες αν θα έρθει πέμπτο κύμα!».

Εδώ και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: