Ν. Ηλιόπουλος: Πλήρης επιτυχία της ΝΔ στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

Ν. Ηλιόπουλος: Πλήρης επιτυχία της ΝΔ στην εξυπηρέτηση μεγάλων οικονομικών συμφερόντων

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να προστατεύσει τους πολίτες, αλλά έχει πετύχει πλήρως στο να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα -από τον ΣΕΒ μέχρι τις ιδιωτικές κλινικές και τα ιδιωτικά κολέγια»,  τόνισε σε συνέντευξή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος. 

Μιλώντας στο Kontra Channel και σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά, όπως στο ρεύμα αλλά και τα τρόφιμα, ο Ν. Ηλιόπουλος έκανε λόγο για «ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί ανασφάλεια στην κοινωνία και για το οποίο η κυβέρνηση λέει ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα». «Δυστυχώς στη ΝΔ μιλούν διαρκώς για την αυτορύθμιση της αγοράς, αλλά ξεχνούν τη δημοκρατική βούληση της πολιτικής.

Να θυμίσω μόνο ότι σε δύσκολα δημοσιονομικά χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να μην υπάρξει αύξηση στο ρεύμα ούτε ένα ευρώ», τόνισε, προσθέτοντας ότι  «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιθέτως, εφαρμόζοντας πλήρως μια μεθοδολογία νεοφιλελεύθερης λεηλασίας, αύξησε τις τιμές του ρεύματος ήδη από το 2019. Ταυτόχρονα αύξησε τα διοικητικά στελέχη και σχεδόν πενταπλασίασε το μισθό του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ στα 350 χιλ. ευρώ το χρόνο».

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αδιαφορεί πλήρως για το λαϊκό εισόδημα. Διαφορετικά θα είχε αποδεχθεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ», είπε. «Η κυβέρνηση αδιαφορεί για το λαϊκό εισόδημα: νομοθέτησε τα απλήρωτα 10ωρα, άφησε χιλιάδες παιδιά εκτός των ΑΕΙ για να εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά κολέγια, δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ που εν μέσω πανδημίας λειτουργεί μονοθεματικά εξωθώντας τους πολίτες σε ιδιωτικές κλινικές», πρόσθεσε. 

Καταγγέλλοντας τα παραπάνω, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στηλίτευσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ειδικότερα για τη διαχείριση της πανδημίας: «Η Χώρα μπαίνει ανοχύρωτη στο νέο κύμα της πανδημίας. Η εγκληματική πολιτική της θα φέρει το σύνολο της κοινωνίας μπροστά σε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Ο νέος υπουργός Υγείας σήμερα με την πρώτη του απόφαση φρόντισε να βάλει κατευθείαν τους ιδιώτες στο ΕΣΥ και πριν ενάμιση μήνα δήλωνε ότι δεν είναι δική του δουλειά να πείσει τους πολίτες για τους εμβολιασμούς.

Έχει, δηλαδή, η κυβέρνηση ως υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο, τον κ. Πλεύρη που υποστηρίζει ότι δεν θα δώσουν τη μάχη για τον εμβολιασμό, μετακυλώντας τις ευθύνες τις αποτυχίας στην κοινωνία. Όταν στην ηλικιακή κατηγορία άνω των 80 έχουμε 27% ανεμβολίαστους η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Την ίδια ώρα η κα Κεραμέως ετοιμάζεται να ανοίξει τα σχολεία με 25 παιδιά ανά τμήμα,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: