Ν.Ηλιόπουλος: Πρόταση άμεσης θωράκισης της κοινωνίας

Ν.Ηλιόπουλος: Πρόταση άμεσης θωράκισης της κοινωνίας

Την κυβέρνηση κατηγόρησε ότι «παίζει στα ζάρια» τη δημόσια υγεία, ο εκπρόσωπος τύπου του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Νάσος Ηλιόπουλος, χθες το βράδυ σε συνέντευξη του στο «Κρήτη TV».

Παράλληλα, ο κ.Ηλιόπουλος δήλωσε ότι η παράταξη, καταθέτει πρόταξη εξόδου από την κρίση με προτεραιότητα τους τομείς της υγείας, παιδείας εργασίας αλλά και μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ενώ ο πρόεδρος του «ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία» Αλ.Τσίπρας θα παρουσιάσει αναλυτικά την συγκεκριμένη πρόταση από το βήμα της ΔΕΘ το ερχόμενο σαββατοκύριακο.

“Κανένας Έλληνας πολίτης δεν περιμένει από εμάς μια στείρα κριτική της κυβέρνησης ή μια απλή περιγραφή της δυσκολίας που βιώνουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα παρουσιάσει άμεσα μέτρα ώστε να θωρακίσουμε την ελληνική κοινωνία και τον λαό”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα, επέκρινε το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου η κυβέρνηση επιλέγει να μην δώσει μη επιστρεπτέες ενισχύσεις, αλλά ουσιαστικά παρέχει μόνο μορφές δανεισμού προς τις ΜμΕ, όταν το 60% εξ’ αυτών δεν έχει πρόσβαση καν στις τράπεζες, ενώ υπογράμμισε πως με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη αυτή την εβδομάδα έγινε νόμος του κράτους η απλήρωτη εργασία. 

«Εμείς ζητάμε να επιδοτηθεί η εργασία -όχι οι αναστολές συμβάσεων, η εκ περιτροπής εργασία και η ανεργία», τόνισε. 

Όσον αφορά την πανδημία και τους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ.Ηλιόπουλος άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ και για τη διαχείριση της κρίσης, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι σπατάλησε το χρόνο που κέρδισε η ελληνική κοινωνία, με την ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα των συμπολιτών μας.

Σημείωσε δε ότι: «Πρώτη δουλειά που είχε να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατά το lockdown ήταν η ενίσχυση του ΕΣΥ, που δυστυχώς τώρα τρέχει με 5.000 λιγότερους εργαζομένους από πέρυσι, ενώ στην Αττική που έχουμε και το πιο έντονο πρόβλημα υπάρχουν μόνο 22 κενές κλίνες ΜΕΘ. Δεν είναι, επομένως, μόνο το πρόσφατο φιάσκο με τις μάσκες στα σχολεία που καταδεικνύει την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αλλά μια συνολική ανικανότητα και ανευθυνότητα που ‘κουμπώνει’ και με οικονομικές αδυναμίες».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «παίζει στα ζάρια τη δημόσια υγεία», με την απόφαση να ανοίξει τα σχολεία με αυτόν τον τρόπο, ενώ δήλωσε ότι  υπάρχουν 20.000 λιγότεροι εκπαιδευτικοί σε σχέση με πέρυσι και τάξεις με περισσότερους μαθητές και κανένα τεστ.

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και στον τρόπο της εξωτερικής πολιτικής από πλευράς της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: