Ν. Ηλιόπουλος: Ψέματα και πανικός στη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη

Ν. Ηλιόπουλος: Ψέματα και πανικός στη χθεσινή συνέντευξη Μητσοτάκη

Για «ψέματα και πανικό» του Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνέντευξη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο «Κόκκινο 105.5 FM». «Ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα για τα ζητήματα της πανδημίας και έδειξε πανικό για το ζήτημα της ακρίβειας», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κοινωνία πληρώνει ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη -και στο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος και τόνισε: «Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι ξανά δύο φορές πάνω από το μέσο όρο της ΕΕ σε απώλειες αναλογικά με τους κατοίκους». «Βρισκόμαστε στα μισά του “τελευταίου μήνα της πανδημίας” -όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, και έχουμε ήδη θρηνήσει 942 συμπολίτες μας» επισήμανε. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που ζει η χώρα», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Και μέσα σε αυτήν την κατάσταση, ο κ. Μητσοτάκης -ο ίδιος που το καλοκαίρι συνέκρινε ανθρώπινες ζωές με στρέμματα- δεν ντράπηκε χθες να βάλει στη ζυγαριά τις ανθρώπινες ζωές με τον τουρισμό», σημείωσε.

«Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε χυδαία ψέματα για τη συνταγογράφηση των τεστ, υποστηρίζοντας πως αυτό δεν είναι ο κανόνας στην Ευρώπη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Παρ’ όλα αυτά, στη Γαλλία συνταγογραφούνται δωρεάν τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους, τους ανήλικους και τους ανεμβολίαστους πολίτες, στην Αγγλία γίνεται δωρεάν τεστ στο βρετανικό ΕΣΥ εφόσον υπάρχουν συμπτώματα κορονοϊού, στη Γερμανία το PCR συνταγογραφείται κατόπιν εμφάνισης συμπτωμάτων, στην Ιταλία, το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, την Αυστρία επίσης συνταγογραφείται, ενώ δωρεάν είναι τα τεστ σε Σουηδία και Δανία», εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο ότι χθες είχαμε άλλο ένα τεράστιο ψέμα από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Αναφερθείς στα ζητήματα της οικονομίας, τόνισε ότι «τη στιγμή που η χώρα καταγράφει αρνητικό ρεκόρ 10ετίας στον πληθωρισμό, ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μια αύξηση στον κατώτατο μισθό το Μάιο». «Στο τι θα γίνει μέχρι τον Μάιο και πώς μέχρι τότε οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, δεν απαντά», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Επίσης, με τη χθεσινή του εξαγγελία ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά παραδέχθηκε ότι το 2% αύξηση που δίνει τώρα είναι αστειότητα, συνεχίζει δηλαδή μια πολιτική παγώματος του κατώτατου μισθού», σχολίασε.

«Τρία χρόνια κυβέρνησης Μητσοτάκη σημαίνουν άλλωστε την περικοπή 2,5 δισ. ευρώ στις συντάξεις» ανέφερε, «καθώς η ΝΔ κατήργησε την μόνιμη δαπάνη 850 εκατ. ευρώ το χρόνο που είχε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: