Ν.Παπαθανάσης: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα διότι εγκρίθηκε το εθνικό σχέδιο | ΣΚΑΪ

Ν.Παπαθανάσης: Μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα διότι εγκρίθηκε το εθνικό σχέδιο

Στη συμβολή των εκπροσώπων του Ελληνισμού στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό, στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που συνεχίστηκε απρόσκοπτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας και στη μετατροπή της Ελλάδας σε ιδιαίτερα ελκυστικό επενδυτικό προορισμό, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης κατά την ομιλία του στο πλαίσιο δείπνου προς τιμήν της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε) στην Αθήνα.

Ο κ. Παπαθανάσης στην έναρξη της ομιλίας του αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα κατά τη φετινή χρονιά. Η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία τις συνέπειες της πανδημίας και σε όλες αυτές τις μάχες που έδωσε η Ελλάδα είχε στο πλευρό της τους Έλληνες ολόκληρου του κόσμου, τους Έλληνες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαθανάσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε εκτενή αναφορά στην πορεία του μεταρρυθμιστικού προγράμματος της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ στην ομιλία του στάθηκε ιδιαιτέρως στα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, τόσο σχετικά με τη διευκόλυνση των στρατηγικών επενδύσεων στην Ελλάδα όσο και τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τις καινοτομίες που αυτός θα υιοθετεί και θα προωθεί αναφορικά με τις κρατικές ενισχύσεις προς τις ιδιωτικές επενδύσεις, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

Επίσης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μετά από καθυστερήσεις και αναβολές ετών, στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στον δείκτη ανταγωνιστικότητας, στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης αλλά και στην έγκριση του προγράμματος ΕΣΠΑ ’21 – ’27. Η έγκριση του προγράμματος ΕΣΠΑ έγινε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας με την εκδήλωση και γι’ αυτό ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για μία μεγάλη ημέρα για την Ελλάδα διότι εγκρίθηκε το εθνικό σχέδιο το οποίο η χώρα μας κατέθεσε πρώτη. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον που υπάρχει αυτήν την περίοδο για την Ελλάδα είναι πρωτόγνωρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό ένα σημαντικό κομμάτι της Ελλάδας, και ότι αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο, μετά από δεκαετίες συζητήσεων, τον Δεκέμβριο του 2019 η ελληνική κυβέρνηση ψήφισε νόμο που δίνει σε όλους τους…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: