Ναγκόρνο-Καραμπάχ : Οι Αζέροι επιστρέφουν στα χωριά τους και βρίσκουν καμμένη γη – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ναγκόρνο-Καραμπάχ : Οι Αζέροι επιστρέφουν στα χωριά τους και βρίσκουν καμμένη γη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Περίπου τριάντα χρόνια μετά τον πόλεμο, το τέλος του οποίου είδε εκατοντάδες χιλιάδες Αζέρων να εκδιώκονται από τις αρμένικες δυνάμεις από τα σπίτια τους εντός και γύρω από το ματωμένο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, πολλοί ήταν εκείνοι που ήλπισαν ότι θα καταφέρουν επιτέλους να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες, αφού το Αζερμπαϊτζάν επανέκτησε τον έλεγχο μεγάλου μέρος της γύρω περιοχής μετά τις συρράξεις του περασμένου φθινοπώρου.

Όμως, όπως εξηγεί στη Wall Street Journal η Σαγιάλι Πασάγιεβα, και άλλοι άνθρωποι που κατάγονται από την περιοχή, αυτή η ελπίδα τώρα κοντεύει να σβήσει υπό το βάρος σημαντικών ερωτημάτων. Ανάμεσά τους συγκαταλέγεται η άγνοια για τον ακριβή τόπο στον οποίο θα μπορούσαν να επανεγκατασταθούν, αλλά και το κατά πόσον έχουν πραγματικά τη δυνατότητα να ζήσουν στην περιοχή.

«Ευχαριστώ το Θεό που μου έδωσε την ευκαιρία να επιστρέψω και να πεθάνω στον τόπο μου», δήλωσε η 74χρονη Πασάγιεβα κατά την πρώτη της επίσκεψη στο Αγκντάμ, όπου κάποτε κατοικούε η οικογένειά της και άλλοι 40.000 άνθρωποι. Ο γιος και η κόρη της έβγαλαν από το πορτμπαγκάζ ένα κόκκινο χαλί, δώρο του τοπικού τζαμιού, του μόνου κτιρίου που έχει απομείνει στο χωριό που απέχει περίπου 3,5 μίλια από τα σύνορα με το Ναγκόρνο-Καραμπάχ, το οποίο επισήμως παραμένει υπό τον έλεγχο των Αρμενίων. Η πρωτεύουσά του, το Στεπανακέρτ, επιτηρείται από ρώσους επιτηρητές της ειρήνης.

Κορωνοϊός : Πού εντοπίζονται τα 1.121 κρούσματα – Δείτε αναλυτικά τον χάρτη της διασποράς

«Επί τριάντα χρόνια, περιμέναμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε από την πλευρά του και ο γιος της, Αλαστούν Πασάγιεφ, 45 ετών. Το Αζερμπαϊτζάν ανέκτησε τον έλεγχο του Αγκντάμ και αρκετών άλλων περιοχών κοντά στον αμφισβητούμενο θύλακα στη διάρκεια της μάχης που έβαφε με αίμα την περιοχή επί έξι εβδομάδες, μέχρι η επέμβαση της Ρωσίας να φέρει την εκεχειρία τον Νοέμβριο.

Όμως η επιστροφή αποδεικνύεται δύσκολη. Ο Πασάγιεφ αναφέρει ότι γνωρίζει πως το επίδομα αναπηρίας και η σύνταξη που καταβάλλεται στους εκτοπισμένους και που φτάνει συνολικά μόλις τα $135 μηνιαίως δεν αρκεί για να ξαναχτίσει τη ζωή του στο Άγκνταμ που χάθηκε πριν από τρεις δεκαετίες, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί.

Η κλίμακα της ανοικοδόμησης που απαιτείται συνεπάγεται έντονες πιέσεις και προς τον αζέρικο προϋπολογισμό. Ο Ταχίρ Μιρκισιλί, επικεφαλής οικονομικού σχεδιασμού και της επιχειρηματικής επιτροπής του αζέρικου κοινοβουλίου, δηλώνει ότι 150.000 κτίρια καταστράφηκαν στις περιοχές που ανακατέλαβε πέρσι το Αζερμπαϊτζάν, ανάμεσα στα οποία και 9.000…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: