ΝΔ: «Αυτά είναι τα fake news της χθεσινής συνέντευξης του κ.Τσίπρα»

ΝΔ: «Αυτά είναι τα fake news της χθεσινής συνέντευξης του κ.Τσίπρα»

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα, με την οποία κάνει λόγο για 13 «fake news» στα όσα υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, τα “fake news του κ.Τσίπρα” είναι τα εξής:.

1. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους θανάτους ανά εκατομμύριο ανθρώπους. Είμαστε η χώρα με τους περισσότερους θανάτους σε όλη τη δυτική Ευρώπη.

Η πραγματικότητα είναι ότι η Ελλάδα με βάση τα επίσημα στοιχεία έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 είναι στην 16η θέση, μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θανάτους Covid. Συνολικά, όμως, με βάση τον γενικό δείκτη θνησιμότητας, η Ελλάδα δεν εμφανίζει σημαντική υπερβάλλουσα θνησιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Δηλαδή συγκρίνοντας με τους θανάτους των προηγούμενων χρόνων δεν προκύπτουν κατά το 2020 και το 2021 σημαντικά περισσότεροι θάνατοι συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές και σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, το ΗΒ.

Η Ελλάδα ακολουθεί πιστά τη σύσταση του ΠΟΥ για την καταγραφή θανάτων από ή με COVID. Αυτό δεν ισχύει για άλλες χώρες. Για παράδειγμα η Εσθονία και η Ουγγαρία αναφέρουν μόνο θανάτους εντός των νοσοκομείων, η Ισπανία αναφέρει κυρίως θανάτους εντός των νοσοκομείων. Επίσης, στη Δανία και τη Σουηδία αναφέρονται μόνο θάνατοι εντός 30 ημερών από τη διάγνωση, ενώ στη Σλοβενία μόνο θάνατοι εντός ορίου 14 ημερών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρει θανάτους εντός 28 ημερών από τη διάγνωση.

Η Ελλάδα ακολουθεί τον αρχικό ορισμό του ΠΟΥ και καταγράφει ως θανάτους από την COVID-19 όλους τους θανάτους που σχετίζονται με κρούσματα της νόσου, χωρίς χρονικό ή τοπικό περιορισμό. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι εάν η Ελλάδα ακολουθούσε το σύστημα καταγραφής του Ηνωμένου Βασιλείου, θα κατέγραφε 20% λιγότερους θανάτους.

2. Όταν ξεκίνησε η διαδικασία του εμβολιασμού, δεν βγήκε κανένας να πει «όχι, μην προχωράς, όχι δεν εμβολιαζόμαστε». Όλοι στηρίξαμε. Όλοι, μηδενός εξαιρουμένου.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν μήνα πριν την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας καλλιεργούσε κλίμα δυσπιστίας μιλώντας για «εμβόλια που δεν υπάρχουν». Πριόνισε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο AstraZeneca μιλώντας για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων. Για να μην αναφερθούμε στις συνεχείς παρεμβάσεις Πολάκη. Αμφισβήτησε τη χρησιμότητα των self test όταν ανακοινώσαμε την υιοθέτηση τους και μετά ζητούσε περισσότερα. Ήταν κατά της λειτουργίας των σχολείων όταν τα ανοίγαμε και υπέρ όταν έκλειναν. Από την αρχή της πανδημίας λέει “όχι σε όλα”,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: