Νέα άνοδος στη Wall – Σχεδόν 300 μονάδες πάνω Dow και Nasdaq

Νέα άνοδος στη Wall - Σχεδόν 300 μονάδες πάνω Dow και Nasdaq

Με άνοδο έκλεισε απόψε η συνεδρίαση στη Wall Street, εν αναμονή τη δημοσιοποίηση των στοιχειών για τον πληθωρισμό στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κατέγραψε κέρδη, καθώς η Bank of America ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Fed θα μπορούσε να προχωρήσει σε επτά αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης η καθεμία φέτος.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Raphael Bostic, επεσήμανε πως αναμένει τρεις αυξήσεις επιτοκίων κατά 0,25% το τρέχον έτος, ενώ “βλέπει” πιθανή και μια τέταρτη αύξηση.

Η Boeing Co ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι παρέδωσε 32 αεροσκάφη τον Ιανουάριο, καθώς το πρόγραμμα του αεροσκάφους 787 Dreamliner, που έχει τεθεί στο περιθώριο, εξακολουθεί να επηρεάζει την ικανότητα της κατασκευάστριας εταιρίας να εκμεταλλευτεί την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών.

Την ίδια ώρα, σενάρια τρόμου για τα δυσθεώρητα ύψη που δύναται να εκτοξευθεί η τιμή του πετρελαίου, στην περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, διοχετεύονται στη διεθνή αγορά τις τελευταίες ημέρες. Ένα από αυτά προέρχεται από τον Αμερικανό στρατηγικό επενδυτή Ντέιβιντ Ρότσε, ο οποίος μιλώντας στο CNBC, εξέφρασε την άποψη ότι η τιμή του πετρελαίου είναι πιθανόν να εκτοξευθεί στα 120 δολάρια ανά βαρέλι, εάν κλιμακωθεί η ένταση στην Ουκρανία.

H αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) γνωστοποίησε, σήμερα, ότι τα αποθέματα αργού στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι λιγότερα κατά 4,8 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που τελείωσε στις 4 Φεβρουαρίου.Οι αναλυτές περίμεναν άνοδο κατά 100.000 βαρέλια, σύμφωνα με τη S&P Global Platts. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε, χθες, ότι τα αποθέματα αμερικάνικου αργού διολίσθησαν κατά 2 εκατ. βαρέλια, όπως τονίζει το Market Watch. Η ΕΙΑ γνωστοποίησε. επίσης, εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων κατά 1,6 εκατ. βαρέλια για τη βενζίνη και κατά 900.000 βαρέλια για τα διυλισμένα αποθέματα. Η έρευνα της S&P Global Platts πέριμενε αύξηση της προσφοράς κατά 1,4 εκατ. βαρέλια για τη βενζίνη, αλλά πτώση των αποθεμάτων κατά 600.000 βαρέλια για τα διυλισμένα αποθέματα. Τα στοιχεία της ΕΙΑ έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού στο κέντρο αποθήκευσης Cushing στην Οκλαχόμα, είναι λιγότερα κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα. Η συνολική εγχώρια παραγωγή πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 100.000 βαρέλια στα 11,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones τερμάτισε στις 35,768.79 μονάδες, με κέρδη 0.86%.

Παράλληλα, ο S&P 500  έφτασε στις 4,586.4 μονάδες, ανεβαίνοντας 1.43%.

Κλείνοντας, ο τεχνολογικός Nasdaq βρέθηκε στις 14,490.4 μονάδες, με άνοδο 2.08%.

O χρυσός παράδοσης Απριλίου έφτασε στα 1.836,60…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: