Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία & κίνητρα για συγχωνεύσεις από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Νέα χρηματοδοτικά εργαλεία & κίνητρα για συγχωνεύσεις από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

Τέσσερα μνημόνια συνεργασίας, έναν εξειδικευμένο διαγωνισμό για τις startups του Elevate Greece και τρία νέα, σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που καινοτομούν, υπέγραψαν η διοίκηση και τα στελέχη της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB στο πλαίσιο των εργασιών της 85ης ΔΕΘ. 

Σε ένα σύγχρονα διαμορφωμένο περίπτερο που εισήγαγε τον επισκέπτη στον νέο ψηφιακό τραπεζικό κόσμο, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB – Hellenic Development Bank) παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τη νέα διοικητική της ομάδα.  

Επί εννέα ημέρες η καρδιά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB χτυπούσε στους ρυθμούς της πρώτης covid Free Έκθεσης, που αποτέλεσε ευκαιρία ενημέρωσης της επιχειρηματικής κοινότητας της Βόρειας Ελλάδας για τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που παρέχει η Τράπεζα, για το σημαντικό ρόλο της στην στήριξη της Εθνικής Οικονομίας, αλλά και για τη σύναψη μιας σειράς σημαντικών συμφωνιών.

Το περίπτερο της HDB επισκέφθηκαν Υπουργοί, Πρόεδροι και Στελέχη οικονομικών φορέων και επιμελητηριακών ενώσεων, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, στελέχη ελληνικών τραπεζών αλλά και εκατοντάδες επιχειρηματίες.  Ειδικά για τις επιχειρήσεις, η ομάδα της HDB δημιούργησε μια σειρά από εργαλεία εξατομικευμένης πληροφόρησης αξιοποιώντας στο μέγιστο τις νέες τεχνολογίες. Ο ενδιαφερόμενος μπορούσε με ένα απλό «κλικ» μέσα από το κινητό να λάβει σε πραγματικό χρόνο ενημέρωση για τα προγράμματα χρηματοδότησης της HDB που ταιριάζουν αποκλειστικά στη δική του επιχείρηση.  Πρόσθετα, μέσα από ειδικές οθόνες που είχαν τοποθετηθεί στο περίπτερο οι επισκέπτες «συνομιλούσαν» με την  «Πίστη» και τον «Μέντορα», τους ψηφιακούς βοηθούς της HDB, που χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη απαντούσαν σε κάθε ερώτηση τους. Επιπλέον, τα υψηλής κατάρτισης στελέχη της HDB ήταν εκεί για να απαντήσουν, να εξηγήσουν και να ενημερώσουν για όλα τα προγράμματα, ενώ βοηθούσαν συμβουλευτικά τους επιχειρηματίες στο business plan (επιχειρηματικό πλάνο), ώστε να «χτίσουν» τη δική τους επιχείρηση, με ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η HDB διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες αναλύθηκαν τα προβλήματα της αγοράς και οι τρόποι αντιμετώπισης μέσω υφιστάμενων και νέων χρηματοδοτικών εργαλείων. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και οι προοπτικές ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσα από συγχωνεύσεις και εξαγορές και τα οικονομικά οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν. Επίσης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία του Ταμείου Ανάκαμψης,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: