Νέα προέλαση του ουκρανικού στρατού | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Νέα προέλαση του ουκρανικού στρατού | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Τα στρατεύματα της Ουκρανίας προετοιμάζονται για περαιτέρω προέλαση στο υπό ρωσική κατοχή Λουγκάνσκ, σύμφωνα με τον Σερχίι Χαϊντάι, επικεφαλής της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής.

Ο Χαϊντάι έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες που φαίνεται να δείχνουν ουκρανικά στρατεύματα έξω από το χωριό Στελμακίβκα του Λουγκάνσκ, λιγότερο από 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης-κλειδί Σβατόβε.

Δείτε σχετική ανάρτηση

«Έχουμε τα πάντα έτοιμα – φάρμακα, ανθρωπιστικό υλικό και επισκευαστικά υλικά. Όλα είναι έτοιμα. Θέλουμε απλώς να έρθουμε και να μιλήσουμε με τους ανθρώπους, να τους βοηθήσουμε να αποκαταστήσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Χαϊντάι.

Ολόκληρη η περιοχή του Λουγκάνσκ διεκδικείται ως ρωσικό έδαφος από το Κρεμλίνο, μετά τα πρόσφατα δημοψηφίσματα και την προσάρτησή της. Όμως, τις τελευταίες ημέρες οι ουκρανικές δυνάμεις προσεγγίζουν την περιοχή από διάφορες κατευθύνσεις, αξιοποιώντας τις επιτυχημένες επιθέσεις τους στο Χάρκοβο και το Ντονέτσκ.

Δείτε τον χάρτη από το CNN

Ακολουθήστε Νέα προέλαση του ουκρανικού στρατού | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Onlineστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Νέα προέλαση του ουκρανικού στρατού | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: