Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα» | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ερντογάν: «Αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα»

Συνέχεια στην προκλητική του ρητορική έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος εμφανίστηκε ως «λυτρωτής» των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν το Αιγαίο.

Διαβάστε επίσης: Η επανεμφάνιση του Ασαντ και τα ετερόκλητα τουρκικά συμφέροντα

Σύμφωνα με όσα είπε, κάποιες κυβερνήσεις «αφήνουν τους πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα, στο Αιγαίο, τους σκοτώνουν ακόμη και σκόπιμα βυθίζοντας τα σκάφη τους, τους ξυλοκοπούν, τους ληστεύουν, τους εξευτελίζουν και τους αναγκάζουν να βγουν από τα σύνορά τους».

Όπως τόνισε, «δυστυχώς, οι χώρες αυτές βρίσκονται σε πολύ μεγάλη εκτίμηση. Παρ’ όλες τις εικόνες, τους μάρτυρες, τις ειδήσεις και τις καταγγελίες, δυστυχώς δεν γίνεται κανένα βήμα προς αυτούς που ασκούν αυτή την καταπίεση» συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αφού έπλεξε το ρόλο του «σωτήρα» για τον εαυτό του, υπογράμμισε πως «χάρη στις επιχειρήσεις μας στο Αιγαίο, ο αριθμός των μεταναστών που διασώθηκαν από το χείλος του θανάτου φτάνει τους 20.000, μόνο πέρυσι».

«Καταφύγια προδοτών»

Ο «Σουλτάνος» εξαπέλυσε τα πυρά του σε άλλες χώρες, χωρίς να τις κατονομάσει, που «έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη».

«Σήμερα, ορισμένες χώρες με τις οποίες είμαστε μαζί στο ΝΑΤΟ, το Συμβούλιο της Ευρώπης ή τον ΟΗΕ έχουν μετατραπεί σε καταφύγια προδοτών που διαφεύγουν από την τουρκική δικαιοσύνη. Δεν γίνεται καμία ενέργεια, κανένα ξεκάθαρο βήμα για να λογοδοτήσουν οι τρομοκράτες στη δικαιοσύνη» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Νέα πρόκληση Ερντογάν: «Αφήνουν πρόσφυγες να πεθάνουν στη θάλασσα» | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: