Νέες πιέσεις από το Κίεβο στη Γερμανία για άρματα Leopard | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Νέες πιέσεις από το Κίεβο στη Γερμανία για άρματα Leopard

Πιέζει τη Γερμανία ασκεί η ηγεσία της Ουκρανίας για την αποστολή τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης Leopard. Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα δήλωσε προς αυτή την κατεύθυνση ότι θα σκοτώνονται άμαχοι όσο το Βερολίνο δεν στέλνει γερμανικά άρματα μάχης.

Ακόμα δεν έχει ανταποκριθεί θετικά

«Άμαχοι θα σκοτώνονται» όσο η Γερμανία δεν μας παραδίδει άρματα μάχης, τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα, καθώς το Βερολίνο δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί θετικά στο σχετικό αίτημα του Κιέβου για άρματα μάχης Leopard.

«Όσο περισσότερο καθυστερεί μια τέτοια απόφαση, τόσο περισσότερα θύματα, τόσο περισσότεροι θάνατοι αμάχων θα υπάρξουν», δήλωσε ο Κουλέμπα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη της Γερμανίδας ομολόγου του, Αναλένα Μπέρμποκ, στο Χάρκοβο.

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες μέρες η Γερμανία αποφάσισε να στείλει απευθείας -και όχι μέσω κυκλικής ανταλλαγής με άλλες ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα– στην Ουκρανία 40 άρματα μάχης Marder ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε την αποστολή και των ισχυρότερων από τα Marder, αρμάτων μάχης τύπου Leopard.

Πρώτη επίσκεψη στο Χάρκοβο

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας ταξίδεψε σήμερα στο Χάρκοβο στην πρώτη επίσκεψη ανώτερου δυτικού αξιωματούχου στην πόλη αυτή που έχει πληγεί από τον πόλεμο και βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα, ανακοίνωσε το γερμανικό ΥΠΕΞ.

Προσκεκλημένη από τον ομόλογό της «και φίλο» Ντμίτρο Κουλέμπα, η Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι ο ουκρανικός λαός μπορεί «να βασιστεί στην αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας» όσον αφορά την προμήθεια γεννητριών, μετασχηματιστών, καυσίμων ή κλινοσκεπασμάτων για να επιβιώσει τον παγωμένο χειμώνα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε από το Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, και μεταδόθηκαν από το γερμανικό υπουργείο.

«Αυτή η πόλη είναι σύμβολο της απόλυτης τρέλας του ρωσικού επιθετικού πολέμου στην Ουκρανία και του ατελείωτου πόνου που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι άνθρωποι, ειδικά εδώ στο ανατολικό τμήμα της χώρας», δήλωσε η υπουργός.

Στο τρένο της επιστροφής

Η επίσκεψή της δημοσιοποιήθηκε όταν βρισκόταν ήδη στο τρένο της επιστροφής, για λόγους ασφαλείας. Πολλοί δυτικοί ηγέτες έχουν ταξιδέψει στην Ουκρανία μετά την 24η Φεβρουαρίου, μεταξύ των οποίων ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο κανένας δεν έφτασε τόσο ανατολικά όπου τα ρωσικά στρατεύματα έχουν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: