Νεκρός ο δημιουργός των παιχνιδιών Game of Thrones | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Game of Thrones: Νεκρός ο πάμπλουτος δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού

Ένας Κινέζος μεγιστάνας που πέθανε ανήμερα τα Χριστούγεννα, δηλητηριάστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία της Σαγκάης.

Ο Lin Qi, 39 ετών, ήταν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yoozoo,η οποία κατασκευάζει video games και είναι γνωστή για το παιχνίδι στρατηγικής Game of Thrones: Winter Is Coming.

Ζωντανό φάρμακο ενάντια στον SARS-CoV-2 – Πρωτοποριακή μέθοδος από γιατρούς στη Θεσσαλονίκη

H περιουσία του Lin έχει καθαρή αξία περίπου 6,8 δισ. Γιουάν (περίπου 850 εκατ. ευρώ), σύμφωνα με την λίστα Hurun China. Νεκρός ο δημιουργός των παιχνιδιών Game of Thrones | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Ο επιχειρηματίας ήταν αστέρας της κερδοφόρας αγοράς  παιχνιδιών της Κίνας και είχε επίσης εμπλακεί στην παραγωγή ταινιών.

Ίδρυσε τη Yoozoo το 2009 και οδήγησε με επιτυχία την εταιρεία σε μια περίοδο κατά την οποία υπήρξαν θεμελιώδεις αλλαγές στο gaming για κινητά.

Τι είναι η Yoozoo;

Εκτός από το παιχνίδι Game of Thrones, το Yoozoo είναι επίσης ο συν-εκδότης του game που είναι hit, Brawl Stars,  μαζί με την Tencent Holdings της Κίνας.

Νεκρός ο δημιουργός των παιχνιδιών Game of Thrones | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online
Νεκρός ο δημιουργός των παιχνιδιών Game of Thrones | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η εταιρεία είναι επίσης γνωστή για τη σύνδεσή της με το κινεζικό επιστημονικό μυθιστόρημα Three-Body Problem, καθώς κατέχει τα δικαιώματα για κινηματογραφική παραγωγή.

Όμως η επέκτασή της στην κινηματογραφική βιομηχανία δεν ήταν τόσο επιτυχημένη όσο υπολόγιζε η εταιρεία είχε ελπίσει καθώς η μετατροπή του μυθιστορήματος σε σενάριο για  έξι ταινίες της Yoozoo Pictures δεν ξεκίνησε ποτέ.

Τον Σεπτέμβριο, παραχώρησε στο Netflix τα δικαιώματα.

Το βιβλίο είναι η πρώτη δόση της τριλογίας Remembrance of Earth’s Past («Η μνήμη του παρελθόντος της Γης») από τον συγγραφέα Liu Cixin, μετρώντας τόσο τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα όσο και τον επικεφαλής του Facebook Μαρκ Ζουκερμπεργκ (Mark Zuckerberg) μεταξύ των θαυμαστών του.

Δηλητηριάστηκε;

Οι λεπτομέρειες είναι λιγοστές, αλλά ο Lin πιστεύεται ότι έχει δηλητηριαστεί, βάσει των δηλώσεων της αστυνομίας.

Η Yoozoo στη δική της δήλωση, είχε αναφέρει ότι ο κ. Lin είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού αισθανόταν αδιαθεσία αλλά ήταν σε σταθερή κατάσταση.

Την Παρασκευή η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο ιδρυτής της πέθανε.

Η αστυνομία της Σαγκάης θεωρεί ως κύριο ύποπτο έναν από τους συναδέλφους του.Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, το άτομο που βρίσκεται υπό κράτηση είναι ο Xu Yao, ο οποίος είναι επικεφαλής του σκέλους παραγωγής ταινιών του Yoozoo. Εικάζεται ότι ο κ. Lin είχε δηλητηριαστεί πίνοντας το παραδοσιακό τσάι pu’er. Νεκρός ο δημιουργός των παιχνιδιών Game of Thrones | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η εταιρεία εξέδωσε μια συναισθηματική ανακοίνωση στο Weibo( η κινεζική εκδοχή του twitter).«Αντίο νεολαία», είπε, προσθέτοντας, «Θα είμαστε μαζί, θα συνεχίσουμε να είμαστε καλοί, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην καλοσύνη και να συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε όλα τα κακά».

Η ανάρτηση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: