Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου | ΣΚΑΪ

Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα: Η πρώτη γυναίκα επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Αναγνωρισμένη οικονομολόγος, η 66χρονη Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, που αναμένεται να οριστεί σήμερα γενική διεθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), είναι μια από τις πιο ισχυρές γυναίκες της Νιγηρίας. Εκτός από το ότι θα είναι η πρώτη γυναίκα στο τιμόνι του ΠΟΕ, θα είναι επίσης η πρώτη επικεφαλής του Οργανισμού που προέρχεται από την Αφρική.

Δύο φορές υπουργός Οικονομικών και επικεφαλής της διπλωματίας στη Νιγηρία για δύο μήνες, η Οκόντζο-Ιουεάλα ξεκίνησε την καριέρα της στην Παγκόσμια Τράπεζα το 1982, όπου εργάστηκε για 25 χρόνια. Το 2012, απέτυχε να γίνει πρόεδρος του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, έχοντας απέναντί της τον Αμερικανοκορεάτη Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Η Οκόντζο-Ιουεάλα έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε σε δύο πανεπιστήμια με κύρος, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) και το Χάρβαρντ.

Αν και το καταστατικό του ΠΟΕ δεν προβλέπει εκ περιτροπής επιλογή του γενικού διευθυντή με βάση γεωγραφικά κριτήρια, εντάθηκαν οι φωνές που έλεγαν ότι τώρα είναι η σειρά ενός ή μιας εκπροσώπου της αφρικανικής ηπείρου για να αναλάβει το πόστο αυτό. Από τη δημιουργία του το 1995, ο ΠΟΕ έχει βρεθεί υπό την ηγεσία έξι ανδρών: τριών Ευρωπαίων, ενός Νεοζηλανδού, ενός Ταϊλανδού και ενός Βραζιλιάνου.

Η Οκόντζο-Ιουεάλα αναμένεται να εγκατασταθεί στα κεντρικά γραφεία του ΠΟΕ, δίπλα στη λίμνη της Γενεύης, μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με το πορτραίτο της να αναρτάται δίπλα σε αυτά ανδρών, κυρίως λευκών και από πλούσιες χώρες. Τα φανταχτερά νιγηριανά σχέδια στα ρούχα της αναμένεται να ξεχωρίζουν μεταξύ των κοστουμιών που βλέπει κανείς στα γραφεία, όπου η πλειονότητα των υψηλόβαθμων στελεχών είναι επίσης άνδρες, όπως και οι περισσότεροι από τους απεσταλμένους και υπουργούς που κυκλοφορούν στους διαδρόμους.

Χαρακτηρίζοντας η ίδια τον εαυτό της «άνθρωπο των έργων» και έχοντας τη φήμη ότι αναλαμβάνει προβλήματα που μοιάζουν δυσεπίλυτα, η δουλειά της στον ΠΟΕ είναι φτιαγμένη στα μέτρα της. Ως γενική διευθύντρια, θα χρειαστεί να μεσολαβήσει σε διεθνείς εμπορικές συνομιλίες υπό το φως της διαμάχης ΗΠΑ-Κίνας, να απαντήσει στις πιέσεις για μεταρρύθμιση των εμπορικών κανόνων και να αντιμετωπίσει τον προστατευτισμό που εντάθηκε από την πανδημία της Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: