Νικήτας Κακλαμάνης: Με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική για την ΕΡΤ

Νικήτας Κακλαμάνης: Με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική για την ΕΡΤ

Λίγες ώρες μετά την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή όπου ζήτησε από τον πρωθυπουργό την παραίτηση του κ. Ζούλα από την θέση του προέδρου της ΕΡΤ και συγχρόνως πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη τον ορισμό νέας διοίκησης στην ΕΡΤ με διακομματική συναίνεση, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, τοποθετήθηκε επ’ αυτού σε εκπομπή του Kontra24.

«Με βρίσκει σύμφωνο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για διακομματική για την ΕΡΤ και μάλιστα παλιότερα το είχα προτείνει στη Βουλή και με κοίταγαν περίεργα και οι ομοιδεάτες μου. Θα ήταν μια διαχρονικά καλύτερη λύση αυτή. Η συνολική εικόνα της ΕΡΤ έχει βελτιωθεί σημαντικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κακλαμάνης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «ο κ. Λιβάνιος δεν αποδέχθηκε ότι υπήρξε παρέμβαση στην ΕΡΤ. Πάντα υπάρχει η διένεξη κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την ΕΡΤ. Είναι λάθος το εμπάργκο στη δημόσια τηλεόραση. Μάλιστα όσοι πιστεύουν ότι αδικούνται πρέπει να πηγαίνουν και να λένε τη γνώμη τους» υποστήριξε ο κ. Λιβάνιος.

Ανοιχτό το εμπάργκο στην ΕΡΤ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Κουμουνδούρου εξετάζει, κατά πληροφορίες, ακόμη κι ένα εμπάργκο στελεχών στην ΕΡΤ, μετά την «οδηγία» για το γεύμα Μητσοτάκη στην Ικαρία.

Το υποδηλώνει εμμέσως πλην σαφώς η ανακοίνωση: «Επειδή ο πρωθυπουργός έκανε πως δεν άκουσε, επαναφέρουμε το ερώτημα του κ. Τσίπρα: Θα ζητήσει την παραίτηση του κ. Ζούλα για το φιάσκο και θα προχωρήσει σε ορισμό νέας διοίκησης με διακομματική συναίνεση στη Βουλή; Αν όχι μπορεί κάλλιστα να μείνει μόνος του με τον κ. Ζούλα στην ΕΡΤ να φτιάχνουν οι δύο τους την ημερήσια προπαγάνδα του Μεγάρου Μαξίμου. Δεν χρειάζεται να κρατούν τα προσχήματα».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρει: «Εδώ και τρεις μέρες δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ αποκαλύπτουν τα ψέματα του κ. Λιβάνιου στη Βουλή για δήθεν “προβοκάτσια” και επιβεβαιώνον την ανάρτηση έγγραφων εντολών λογοκρισίας την αίθουσα παραγωγών της δημόσιας τηλεόρασης για να μην παίξουν το βίντεο από το γλέντι του κ. Μητσοτάκη στην Ικαρία και φωτογραφίες του κ. Λιγνάδη με την κα Μενδώνη και τον κ. Μητσοτάκη. Το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης καταγγέλλουν την πρωτοφανή λογοκρισία και την μετατροπή της ΕΡΤ σε χυδαίο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου με τα λεφτά των φορολογουμένων. Την ίδια ώρα τόσο ο πρώην διευθυντής του κ. Μητσοτάκη και νυν πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Ζούλας όσο και ο ίδιος κ. Μητσοτάκης κρύβονται».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: