Νησιά Φερόε – H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Νησιά Φερόε – H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Νέα κτηνωδία έλαβε χώρα την Τετάρτη (22/9) στα Νησιά Φερόε. Δύο εβδομάδες μετά τη μαζική σφαγή 1.428 δελφινιών πραγματοποιήθηκε νέα εκτέλεση των θαλάσσιων θηλαστικών, με τις εικόνες να σοκάρυν και τους κατοίκους να γίνονται έξαλλοι.

Η σφαγή έγινε σε μια παραλία που πρόσφατα είχε πάρει άδεια για τη θανάτωση θαλάσσιων θηλαστικών.

Εισαγωγή στην Ιατρική με… 18 τρόπους – Ποιες αλλαγές δρομολογούνται στο εξεταστικό σύστημα

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το μέρος όπου σφαγιάστηκαν τα πάνω από 1.4οο λευκά δελφίνια τις προηγούμενες ημέρες για… λόγους παράδοσης.

Τα 52 δελφίνια που έχασαν τώρα τη ζωή τους, «συμμετείχαν» σε ένα επιστημονικό ερευνητικό προόγραμμα. Το σχέδιο ήταν να καταγραφούν και να απελευθερωθούν.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας των Νήσων «δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό για να πραγματοποιηθεί η καταγραφή και η σήμανση».

Έτσι, αντί να αφήσουν τα δελφίνια να επιστρέψουν στον ωκεανό, τα έδωσαν για σφαγή.

Οι ακτιβίστες έχουν ξεσηκωθεί και κάνουν λόγο για «ασυγχώρητη» πράξη.

Μάλιστα, ακτιβίστρια από την ομάδα προστασίας θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd, ανέφερε: «Προφανώς το τελευταίο κυνήγι δελφινιών και η κριτική που ακολούθησε δεν τους έκανε να ξανασκεφτούν τη συμπεριφορά τους», αναφερόμενη και στην προηγούμενη μαζική εκτέλεση των 1.428 δελφινιών.

«Αρχικά επρόκειτο για ένα ερευνητικό πρόγραμμα, στη διάρκεια του οποίου παρακολουθούσαν τα δελφίνια και την πορεία τους, αλλά επειδή δεν είχαν αρκετό κόσμο για να κάνουν την καταγραφή και τη σήμανση, αποφάσισαν να τα σκοτώσουν. Θα μπορούσαν να τα είχαν οδηγήσει στη θάλασσα», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Οι εικόνες από τις σφαγές είναι γροθιά στο στομάχι

Το «σχίσμα» της Δύσης και ο νέος «Ψυχρός Πόλεμος» με την Κίνα
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Νησιά Φερόε – H θάλασσα βάφτηκε κόκκινη | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: