Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία των γιατρών – Τετράωρη στάση από την ΕΙΝΑΠ

Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: 24ωρη απεργία των γιατρών - Τετράωρη στάση από την ΕΙΝΑΠ

Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ προχωρά σε τετράωρη στάση εργασίας 11.00π.μ. – 3.00μ.μ και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 12.00μ.μ.

Σε συνάντηση του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τέθηκε το ζήτημα των ελλείψεων των αναισθησιολόγων που οδηγεί στην πραγματοποίηση μόνο των έκτακτων χειρουργείων και των ελλείψεων μικροβιολόγων με αποτέλεσμα σε ημέρες εκτός εφημερίας να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις. Εκ μέρους του ΔΣ ζητήθηκαν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και έως τότε επίταξη γιατρών από τον ιδιωτικό τομέα.

Εκ μέρους του υπουργού η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι θα προχωρήσει σε μετακινήσεις αναισθησιολόγων από άλλα νοσοκομεία, στα οποία εν γνώσει του θα δημιουργηθούν ελλείψεις και προβλήματα. Επίσης, για το ζήτημα του μικροβιολογικού, η αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε ότι θα μπορούσαν και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία να έχουν το ίδιο εργαστήριο.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη με γρήγορες διαδικασίες 4 θέσεων αναισθησιολόγων, 2 θέσεων μικροβιολόγων και 1 θέσης καρδιολόγου.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: