Ντε Γκωλ – Monopoli.gr

Ντε Γκωλ - Monopoli.gr

Υπόθεση
1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ. Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο γάλλος συνταγματάρχης που εν τω μεταξύ έχει προαχθεί σε στρατηγό διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς.
Αγγλία- Γαλλία – Συμμαχία
Μια απρόβλεπτη ιστορική βιογραφία που αντί να σταθεί στο σύνολο των σημαντικότερων σταθμών από την πολυτάραχη ζωή του Ντε Γκωλ, εστιάζει στην προβολή των κρίσιμων γεγονότων ενός χρονικού διαστήματος μόλις 2-3 μηνών που όρισαν το μέλλον του και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην ανάδειξη της θρυλικής περσόνας του που είχε ηγετικό ρόλο στην Γαλλική Αντίσταση.
Με λειτουργική σύζευξη της ιστορίας και του φιξιόν (η επιλογή να δούμε τον στιβαρό ηγέτη σε πιο ανθρώπινες στιγμές δίχασαν την γαλλική κοινή γνώμη), στέρεες σφήνες στο ζήτημα της στρατιωτικής αλλά και πολιτικής ευθύνης, ηθικά διλήμματα που θολώνουν την κρίση καθώς και τρυφερά στιγμιότυπα από τη σχέση του Ντε Γκωλ με την μικρή του κόρη που έπασχε από σύνδρομο Down, το φιλμ είναι μια καλογυρισμένη και υποδειγματικά στημένη παραγωγή που δεν αποφεύγει κάποια σημεία εύκολης συγκίνησης ή ηρωοποίησης αλλά σε γενικές γραμμές παρακολουθείται με ζωηρό ενδιαφέρον.
Ειδικά στις σκηνές που ο Ντε Γκωλ επιχειρεί να κάνει σύμμαχό του τον Τσώρτσιλ και οδηγούμαστε στον πύρινο λόγο του στο BBC που θα τον μετατρέψει στο σύμβολο της Γαλλικής Αντίστασης, το φιλμ αποκτά και την αίγλη που υπόσχεται εξ αρχής. Ο Λαμπέρ Γουιλσόν με απόλυτη ψυχραιμία και έλεγχο των βασικών εργαλείων του πλάθει ένα ρόλο που σίγουρα θα μνημονεύεται για την αποτελεσματικότητα του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: De Gaulle
Σκηνοθεσία: Γκάμπριελ Λε Μπόμιν
Σενάριο: Γκάμπριελ Λε Μπόμιν, Βάλερι Ράνσον-Ενγκιάλε
Παίζουν: Σοφί Καντόν, Άλεν Λένγκλετ, Λάμπερτ Γουίλσον, Νίκολας Βοντ, Ολιβιέρ Γκουρμέ, Λόρεντ Στόκερ, Ιζαμπέλ Καρέ, Φίλιπ Λώντενμπαχ, Ζιλ Κοέν, Κατρίν Μουσέ, Φιλιπίν Λίροϊ- Μπουλιό, Πιερ Χανκίσε
Διάρκεια: 108′
Χώρα: Γαλλία
Έτος: 2020
Rating: 2.5
Διανομή: NEO Films

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: