Ντράγκι: Πώς θα βγει η Ιταλία από την κρίση | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μάριο Ντράγκι : Πώς θα βγάλει την Ιταλία από την κρίση

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Στη γείτονα τον θυμούνται ως τον διοικητή της Τράπεζας της Ιταλίας που ενέκρινε την εξαγορά της τράπεζας Antonveneta από τη Monte dei Paschi σε υπερβολικό τίμημα, κίνηση που συνέβαλε στην κατάρρευση της δεύτερης. Και λίγο αργότερα, ως τον επικεφαλής της ΕΚΤ που είχε με επιστολή του προς την τότε ιταλική κυβέρνηση αξιώσει σκληρές πολιτικές λιτότητας. Πολλοί πίστευαν ότι αυτή ήταν η αιτία που προκάλεσε τη βαθιά ύφεση που μοιραία επήλθε.

Ο ήπιων τόνων τεχνοκράτης Μάριο Ντράγκι καλείται πλέον ως εντολοδόχος πρωθυπουργός να αντιμετωπίσει μια πολύ δυσκολότερη εξίσωση. Να τερματίσει τον ατέρμονο κύκλο πολιτικού χάους στη Ρώμη, λύνοντας παράλληλα τα «ακάνθινα προβλήματα» της χώρας για τα οποία ως έναν βαθμό θεωρείται ότι φέρει ευθύνη.

Κορωνοϊός : Η Επιτροπή αποφασίζει για τη χρήση διπλής μάσκας – Τι θα εισηγηθεί

Υγεία, θέσεις εργασίας, επιχειρήσεις, σχολεία και περιβάλλον είναι η ατζέντα των πέντε σημείων στην οποία θα επικεντρωθεί ο πρώην κεντρικός τραπεζίτης, αναφέρει το Bloomberg, σε μια αποστολή κατά την οποία θα πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του ως πολιτικός. Στην κορυφή της πυραμίδας των προκλήσεων είναι χωρίς αμφιβολία ο αγώνας κατά της πανδημίας. Από την επιτάχυνση της καθυστερημένης διάθεσης των εμβολίων ως τη δημιουργία θέσεων εργασίας, αλλά και τη βοήθεια των επιχειρήσεων σε ένα οικονομικό περιβάλλον με τη χειρότερη ύφεση εν καιρώ ειρήνης.

Η ζώνη του ευρώ

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ένας κοινός προϋπολογισμός για τη ζώνη του ευρώ είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων του Ντράγκι. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που είχε προωθήσει ως επικεφαλής της ΕΚΤ και που τώρα σκοπεύει ως πρωθυπουργός της Ιταλίας να φέρει εκ νέου στο τραπέζι. Η ιδέα, που εγκαταλείφθηκε ελέω πανδημίας, είχε γεννηθεί στη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης και σύμφωνα με τους υποστηρικτές της ήταν αναγκαία για την αντιμετώπιση μελλοντικών αναταραχών.

Στη φαρέτρα του ο Ντράγκι έχει το πακέτο των 209 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ιταλία από το Ταμείο Ανάκαμψης το οποίο πρέπει να αξιοποιήσει καταλλήλως. Ηδη έχει συναντηθεί με τους επικεφαλής των τραπεζών, των βιομηχάνων και των μεγαλύτερων ιταλικών συνδικάτων για να εξετάσουν τους τρόπους που θα αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο εργαλείο ώστε να ενισχύσουν την αγορά εργασίας που έχει πληγεί από τον κορωνοϊό. Μεταξύ των θεμάτων που ετέθησαν είναι η στήριξη των επιχειρήσεων που χτυπήθηκαν από την πανδημία αλλά και η επέκταση της απαγόρευσης των απολύσεων, η οποία λήγει στις 31 Μαρτίου. Ντράγκι: Πώς θα βγει η Ιταλία από την κρίση | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Η φορολογία

Η φορολογική μεταρρύθμιση…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: