Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του – Monopoli.gr

Ο άνθρωπος που πούλησε το δέρμα του - Monopoli.gr

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Υπόθεση
Ένας Σύρος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν Γάλλοαμερικανό εκκεντρικό καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη για να βρει την πρώην αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα.
Η αληθινή τέχνη μιας δανεικής ζωής
Η ιδέα είναι σχεδόν ακαταμάχητη και βασίζεται σε ένα υπαρκτό γεγονός: ο Ελβετός Τιμ Στάινερ έδωσε την άδεια το 2007 στον Βέλγο καλλιτέχνη Βιμ Ντελβογιέ να ζωγραφίσει την πλάτη του και να πουλήσει το έργο σε μεγάλο συλλέκτη. Για λόγους πολιτικής… οικονομίας ο Τιμ (έτσι αποκαλείται το έργο του Ντελβογιέ) μετατρέπεται σε απελπισμένο πρόσφυγα που δέχεται να «παραχωρήσει» το σώμα του στην τέχνη με αντάλλαγμα τη σωτηρία του.
Όλα κινούνται γύρω από την πολιτική διάσταση της εν λόγω ιστορίας που ξεκινά με μια αδικία (ο ήρωας φυλακίζεται και βασανίζεται από το απολυταρχικό καθεστώς της Συρίας επειδή πάνω στον ερωτικό ενθουσιασμό του είπε δημόσια κάποια πράγματα που παρεξηγήθηκαν) και κλείνει με μια ακόμη μεγαλύτερη αδικία.
Παρότι ο ήρωας είναι πλέον ελεύθερος και πλούσιος η μοίρα του δεν μοιάζει να έχει καλυτερεύσει. Εξακολουθεί να είναι δέσμιος του ρατσισμού και της προκατάληψης στη Δύση ενώ θεωρείται προδότης για τους συμπατριώτες του. Όλα αυτά οδηγούνται σε μια άγαρμπη και ελάχιστα πειστική τελική λύση γύρω από το προσφυγικό και τον τρόμο του ISIS, παρότι η ιστορία θα μπορούσε να εξελιχτεί διαφορετικά – και οπωσδήποτε καλύτερα- αν το σενάριο αφοσιωνόταν στη σατιρική αποδόμηση του κόσμου της τέχνης (ο εκκεντρικός καλλιτέχνης βρίσκει ασήμαντα ή καθημερινά αντικείμενα άνευ αξίας και με μια ριζοσπαστική παρέμβαση του τα μετατρέπει σε πανάκριβα έργα τέχνης) και των μηχανισμών του θεάματος.
Διακοσμητικός ο ρόλος της Μόνικα Μπελούτσι ενώ ο πρωταγωνιστής Γιάχια Μαχαϊνί κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: The Man Who Sold His Skin
Σκηνοθεσία: Κάουθερ Μπεν Χάνια
Σενάριο: Κάουθερ Μπεν Χάνια
Παίζουν: Γιάχια Μαχαϊνί, Ντέα Λιαν, Μόνικα Μπελούτσι
Διάρκεια: 104′
Χώρα: Τυνησία, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Σουηδία, Τουρκία, Κύπρος
Έτος: 200
Rating: 2.5
Διανομή: NEO Films

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: