Ο Έλον Μασκ αναδεικνύει νέο ισχυρό άνδρα στην Tesla

Logo Image

Ο Έλον Μασκ είναι κάτι πολύ περισσότερο από «απλώς» επικεφαλής της Tesla. Για χρόνια είναι το πρόσωπο του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ένας μάνατζερ που μένει ακόμη και τη νύχτα στο εργοστάσιο όταν χρειάζεται να λυθούν επείγοντα προβλήματα.

Μετά από χρόνια υπερβολικής ανάπτυξης, ο παγκόσμιος ηγέτης στα αυτοκίνητα με μπαταρίες, η Tesla, βρέθηκε όμως σε πιο βαθειά νερά. Οι παραγωγικές δυνατότητες έχουν αυξηθεί πολύ, αλλά εν όψει της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι πελάτες της καλτ μάρκας δεν τρέχουν να αρπάξουν πλέον τα οχήματα, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ταυτόχρονα, ο ανταγωνισμός τόσο από νέους όσο και από καταξιωμένους κατασκευαστές έχει αυξηθεί.

Το αφεντικό της Tesla, ο οποίος μερικές φορές κοιμόταν στο πάτωμα του εργοστασίου σε προηγούμενες κρίσεις για να παρακολουθεί προσωπικά την παραγωγή, αυτή τη στιγμή είναι απασχολημένος σχεδόν όλο το εικοσιτετράωρο με το νέο του απόκτημα: το Twitter. Υπάρχουν  ενδείξεις ότι ο Μασκ έχει αναθέσει όλο και περισσότερες ευθύνες σε έναν άλλο μάνατζερ, ο οποίος έχει ήδη προβληθεί σε ορισμένες αναφορές ως πιθανός διάδοχος της διοίκησης της εταιρείας: τον Ζου Σιατόνγκ.

Ο Ζου, ο οποίος έκανε όνομα ως επικεφαλής της Tesla στην Κίνα, ανέλαβε πρόσφατα την ευθύνη για τις πωλήσεις, τις υπηρεσίες και τις παραδόσεις στη Βόρεια Αμερική, ανέφερε το διαδικτυακό περιοδικό «Electrek». Ωστόσο, ο επίσημος τίτλος του Zού παραμένει αντιπρόεδρος για την Ασία-Ειρηνικό.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι ο Ζούμε είχε επισκεφθεί τα δύο εργοστάσια της Tesla στην Καλιφόρνια και το Τέξας. Πιστεύεται ότι θα πρέπει τώρα να διαχειρίζεται επίσης την παραγωγή στα εργοστάσια των ΗΠΑ εκτός από το εργοστάσιο στην Κίνα. Με αυτές τις εκτεταμένες ικανότητες από την παραγωγή έως τις πωλήσεις τόσο στην εγχώρια αγορά στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Κίνα, τη σημαντικότερη ξένη και μεγαλύτερη αγορά ανάπτυξης, ο Zού είναι πλέον πιθανό να είναι ο διευθυντής με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Tesla μετά τον ίδιο τον Μασκ.

Υπό τον Ζου, η παραγωγή στη Σαγκάη είχε ανακάμψει από τα lockdown και ήταν κοντά στην επίτευξη του στόχου της αύξησης κατά 50% το 2022. Ο Μασκ είχε επανειλημμένα τονίσει δημόσια την απόδοση της Tesla στην Κίνα υπό την ηγεσία του Ζου, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών στην κρίση του κορωνοϊού. Μεταξύ άλλων, είχε πει ότι «δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανος» για την ομάδα στην Κίνα.

 Πιθανός διάδοχος

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Tesla, Τζειμς Μάρντοχ, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία είχε πρόσφατα εντοπίσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: