Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας ή Μαλακώφ και φουστανέλα, του Μ. Χουρμούζη στη Μουσική Σκηνή «Χορδές» – Monopoli.gr

Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας ή Μαλακώφ και φουστανέλα, του Μ. Χουρμούζη στη Μουσική Σκηνή «Χορδές» - Monopoli.gr

Το ΔΣ του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος σάς προσκαλεί, το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στην παράσταση «Ο φερετζές της Ζαφειρίτσας ή Μαλακώφ και φουστανέλα», στη Μουσική Σκηνή «Χορδές». Η συνύπαρξη τόσο των ειδών (μουσικής, θεάτρου σκιών, μελοδράματος) όσο και ύφους αποτελεί την πρωτοτυπία της παράστασης, ενώ το ενδιαφέρον μιας σύγχρονης ανάγνωσης αυτού του συγγραφέα πηγάζει από τη διαχρονικότητα της θεματολογίας και της επεξεργασίας των βασικών ζητημάτων που τον απασχολούν.
Λίγα λόγια για τον Μ. Χουρμούζη
Τα κείμενα του Μ. Χουρμούζη έχουν μια δυναμική ποιητική ενώ παράλληλα αποτελούν πολιτικά μανιφέστα για την ανθρωπιά, τη δικαιοσύνη και φυσικά την ανεξαρτησία της χώρας, στην οποία αφιερώθηκε και ο ίδιος από πολύ νεαρή ηλικία.
Στο στόχαστρό του είναι η Αντιβασιλεία και η «βαυαροκρατία», όπως συνήθως αποκαλείται η περίοδος αυτή. Στους «Διαλόγους», που εκδίδονται στην εφημερίδα Εποχή του Ναυπλίου, η πένα του πολεμιστή στηλιτεύει και κατονομάζει πρόσωπα του δημόσιου βίου, μιλά ανοιχτά κατά των δυτικών νέων ηθών που εισάγονται σταδιακά με την Βαυαρική αυλή και δημιουργούν έναν πολιτισμικό και πολιτικό κίνδυνο για την νέα Ελλάδα.
Μαρία Φραγκή,PhD Θεατρικών Σπουδών, Σκηνοθέτις (Κείμενο-Σκηνοθεσία)
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε υποκριτική, φιλολογία, θεατρολογία και σκηνοθετεί/παίζει στο θέατρο από το 1983. Αποφοίτησε από τη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1986.
Είναι Διδάκτωρ Γραμμάτων και Ανθρωπιστικών Επιστημών με ειδίκευση στις ΤΕΧΝΕΣ ΤΟΥ ΘΕΑΜΑΤΟΣ-ΘΕΑΤΡΟ, του Πανεπιστημίου PARIS X-NANTERRE. Έχει σκηνοθετήσει επαγγελματικούς και ερασιτεχνικούς θιάσους με έμφαση στην έρευνα παραστάσεων για νεανικό κοινό, στη λογοτεχνία και στο ελληνικό θέατρο του 19ου αιώνα. Ίδρυσε το «Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τέχνης» του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ομάδα «ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ;» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Διδάσκει θέατρο – θεωρία και πράξη- σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού από το 1997. Διευθύνει το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Σκηνική Πράξη του Απολλωνίου Ωδείου και εργάζεται στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. Συγγραφέας άρθρων, βιβλίων για το θέατρο και Προγραμμάτων Σπουδών – Οδηγών για τον Εκπαιδευτικό γύρω από την Καλλιτεχνική Παιδεία, το Θέατρο στην Εκπαίδευση κ.α.
Ο Γιάννης Βρυζάκης (Μουσική)
Σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας με το Μιχάλη Οικονόμου (Δίπλωμα με βαθμό άριστα παμψηφεί και ειδική διάκριση) καθώς και Μονωδία (Κλασικό Τραγούδι) στην τάξη της Λαρίσσας Ιασωνίδου (Δίπλωμα με βαθμό άριστα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.monopoli.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: