Ο Φέτελ ανανεώνει με την Aston Martin για το 2022

Ο Φέτελ ανανεώνει με την Aston Martin για το 2022

Από το μέσον του 2019 και μέχρι το τέλος του 2020 ο Σεμπάστιαν Φέτελ βρισκόταν σε όλο και δεινότερη θέση στη Ferrari. Καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ ανελισσόταν στη Scuderia, κερδίζοντας ακόμα και μέσα στη Μόντσα, ο Γερμανός ένιωθε να παραγκωνίζεται στο Μαρανέλο από τον νέο Μονεγάσκο αστέρα της Ferrari, και αυτό γινόταν σαφές με την απόδοσή του στην πίστα.

Ακόμα χειρότερα, το 2020 η φτωχή απόδοση του ιταλικού μονοθεσίου, που υστερούσε ιδιαίτερα τόσο σε ισχύ όσο και σε αεροδυναμική απόδοση, δεν προσέφερε στον Φέτελ την ευκαιρία να ανακάμψει – αν υποθέσουμε ότι και ο ίδιος είχε την ψυχολογία για κάτι τέτοιο.

Το αποκορύφωμα στη σχέση των δύο πλευρών ήρθε όταν η Ferrari τον ενημέρωσε πριν καν το -καθυστερημένο, λόγω κορονοϊού- ξεκίνημα της σεζόν του 2020 ότι η συνεργασία τους θα έληγε στο τέλος της χρονιάς. Τίποτα δεν θύμιζε το τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή της περιόδου 2010-’13.

Ο Φέτελ, εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της καριέρας του στην Aston Martin (την αναβαπτισμένη Force India / Racing Point), ήλπιζε ότι στην ομάδα του Σίλβερστοουν θα έκανε μια νέα αρχή. Τα πρώτα φετινά του αποτελέσματα, ωστόσο, μόνο κάτι τέτοιο δεν έδειχναν – και υπήρξε μια σφαιρικότερη φημολογία ότι αυτά δεν οφείλονταν στη δυσκολία προσαρμογής του στο νέο του μονοθέσιο, σε μια νέα ομάδα και στον νέο κινητήρα της Mercedes, αλλά στην ολοκληρωτική, πλέον, απογοήτευσή του.

Ο τετράκις πρωταθλητής, όμως, σταδιακά άρχισε να διαψεύδει τις φήμες: στο Αζερμπαϊτζάν τερμάτισε δεύτερος, και στην Ουγγαρία έφτασε μιά ανάσα από τη νίκη – ασχέτως αν η δεύτερη θέση του στο βάθρο εκ των υστέρων ακυρώθηκε λόγω ελλιπούς δείγματος καυσίμων του μονοθεσίου στον τερματισμό.

Ο Φέτελ ανανεώνει με την Aston Martin για το 2022

Κι έτσι, τώρα ο αγωνιστικός διευθυντής της Aston Martin, Ότμαρ Ζαφνάουερ, λέει πως ο Φέτελ όχι μόνο απολαμβάνει ξανά του αγώνες, αλλά και ότι με την εργασιακή ηθική και αφοσίωση που φέρει από δύο κορυφαίες ομάδες, τη RBR και τη Ferrari, έχει καθοριστική -αν όχι ηγετική- συμβολή στον τρόπο λειτουργίας της ομάδας.

“Ο Σεμπ είναι ένας λαμπρός οδηγός”, είπε ο Ζαφνάουερ. “Ήρθε σε εμάς σκεπτόμενος ότι ήθελε να απολαμβάνει ξανά τους αγώνες. Συζητάμε συχνά, και πιστεύω ότι το χαίρεται ξανά, κι αυτό είναι σπουδαίο. Νομίζω ότι αυτό το πετύχαμε μαζί, και χωρίς αμφιβολία είναι χαρούμενος μαζί μας”.

Σχετικά με το εργασιακό επίπεδο του Φέτελ, συμπλήρωσε: “Ο Σεμπ φέρνει τη νοοτροπία που είχε όταν κέρδιζε όλους εκείνους τους αγώνες και τα πρωταθλήματα. Δεν αφήνει πέτρα που να μη σηκώνει στον τρόπο που προεγγίζει κάθε αγώνα, και σε όσα μας ζητάει. Αυτό ισχύει και για τον Λανς [Στρολ], καθώς και εκείνος με την…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: