Ο φόβος έχει 'ποτίσει' πλέον σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού

Ο φόβος έχει 'ποτίσει' πλέον σε όλο τον οργανισμό του Παναθηναϊκού

Μπορείς να χάσεις… Δεν το συζητάμε, μέσα στο παιχνίδι είναι και η ήττα ακόμη κι αν ορισμένες φορές παίξεις καλά. Το να χάνεις ωστόσο, συνεχώς με τον ίδιο τρόπο, με το να δέχεσαι δηλαδή πρώτος ένα γκολ στα πρώτα πέντε-δέκα λεπτά, μετά να τρέχεις και να μην… φτάνεις και στο τέλος να μην παίρνεις ούτε βαθμό παίζοντας… μόνος σου, ε, από ένα σημείο και μετά ξεπερνάει τα όρια της αφέλειας κι εξελίσσεται σε “σύνδρομο”.

Κατάντησε κουραστικά μονότονο αυτό το έργο με τον Παναθηναϊκό. Και προσοχή, τούτο δεν αποτελεί (μόνο) εφετινό “κουσούρι” που εμφανίστηκε στους “Ζωσιμάδες” ή στο “Βικελίδης”, με τις copy-paste εμφανίσεις και ήττες των πράσινων από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη. Έχει γίνει πια κακό συνήθειο, ειδικά την τελευταία πενταετία. Όποτε ο Παναθηναϊκός “τρώει” πρώτος γκολ, μετά σβήνει ο… διακόπτης. Και δεν το γυρίζει το ματς, ούτε με αίτηση. Το πολύ να το πάει μέχρι το “Χ” κι αυτό με πολύ ζόρι. Δεν συζητάμε δε, να ανατρέψει πλήρως τα σε βάρος του δεδομένα.

Καθηγητής στο να κρατάει το 1-0 ο Μάντζιος, εκπαιδευμένος στην αποτυχία ο Παναθηναϊκός

Μόλις 3 φορές στα 56 παιχνίδια της Super League Interwetten που βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 2016 και μετά, κατάφερε ο Παναθηναϊκός να φτάσει σε ολική ανατροπή (με αποκορύφωμα το 3-2 από 0-2 επί της ΑΕΚ τον Νοέμβριο του 2019). Άλλες 14 φορές το έφτασε μέχρι την ισοπαλία και στις 39 απ’ τις 56 περιπτώσεις (69,6%) ηττήθηκε. Εάν αυτό δεν είναι ποδοσφαιρικό “σύνδρομο”, ειλικρινά δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να είναι…

Η αίσθηση του φόβου έχει “ποτίσει” πλέον σε όλο τον Παναθηναϊκό. Και το θλιβερό για τους πράσινους είναι πως το συγκεκριμένο συναίσθημα εξακολουθεί να περνάει από φουρνιά σε φουρνιά, όποιος κι αν είναι ο προπονητής, όσοι παίκτες κι αν αλλάξουν στην πορεία (τουλάχιστον 60-65 ποδοσφαιριστές έπαιξαν με το “τριφύλλι” την τελευταία πενταετία). Σαν απόνερα της τεράστιας πίεσης που πολλαπλασιάζεται κάθε χρόνο και μοιάζει να μην μπορεί να σηκώσει κανείς τους. Ένα συνολικό έλλειμμα χαρακτήρα, ψυχολογίας και προσωπικότητας…

Του επέτρεψε να “επιστρέψει” με άλλο ένα φθηνό γκολ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο “Βικελίδης” γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως δεν πήγαινε σε εκδρομή, αλλά σε ματς με χαρακτήρα “πολέμου”, απέναντι σε έναν Άρη που βρισκόταν στα σχοινιά. Και είτε θα έτρωγε ακόμη ένα δυνατό χτύπημα και θα έπεφτε νοκ-άουτ, είτε θα έκανε τα πάντα για να αντιδράσει. Κι όμως… κατάφερε (διότι κατόρθωμα ήταν έτσι όπως πήγε το ματς) να του δώσει την ευκαιρία να “επιστρέψει”.

Προσέφερε ακόμη ένα φθηνό γκολ μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο -όπου απουσίαζε πάλι ο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: