Ο Γιαννούλης πάει τον ΠΑΟΚ τρένο στους ομίλους

Ο Γιαννούλης πάει τον ΠΑΟΚ τρένο στους ομίλους


Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί της Μπενφίκα, βγαζει το καπέλο στον Αμπέλ Φερέιρα και εξηγεί ότι φέτος πρέπει να μπει το “τικ” που δεν μπήκε τα προηγούμενα χρόνια (VIDEOS).

Στο 63’ η επίθεση του ΠΑΟΚ ήταν απέναντι σε οργανωμένη Μπενφίκα. Ο Γιαννούλης είχε την μπάλα στο αριστερό και ήξερε που ήθελε να πάει. Μέσα, κεντρικά, άνοιξε και πέρασε τον αντίπαλό του και στον κατάλληλο χρόνο πέταξε στον Άκπομ στον χώρο.

Και δεν σταμάτησε το τρέξιμό του. Συνέχισε, τρένο, για να πάει στο γύρισμα του Άγγλου κοντά στη μικρή περιοχή, για να λειτουργήσει ως φορ. Πως το έλεγε κάποτε ο Κρόιφ; “Ο οποιοσδήποτε μπορεί να μπει στην περιοχή, αυτό που απαγορεύεται είναι να στέκεσαι εκεί“. Ο Γιαννούλης έφυγε κάθετα και μπορεί να μην το έβαλε αυτός, αλλά η δική του κίνηση ήταν που έφερε το αυτογκόλ.

 

Ο ΠΑΟΚ είχε πλέον το προβάδισμα και ήταν σε θέση άμυνας, στο κόρνερ. Ο Γιαννούλης πήρε την μπάλα χαμηλά, λίγο έξω από την περιοχή. Κάποιος στη θέση του θα της έδινε μία να φύγει μακριά, θα μετέφερε στον συμπαίκτη μπροστά την ευθύνη να κυνηγήσει, να κρατήσει την κατοχή. Κάποιος ίσως να την κρατούσε, θα την προστάτευε με το σώμα, να κερδίσει φάουλ, χρόνο, ανάσες.

Άλλες επιλογές, από άλλους παίκτες. Ο Γιαννούλης έκανε ξανά αυτό που του επιτάσσει αυτό που είναι. Έφυγε μπροστά, τρένο. Κέρδισε τα μέτρα και τον χρόνο με την μπάλα στα πόδια του, με κουβάλημα. Με θάρρος, όχι με φόβο. Έφτασε πάνω από τη σέντρα και πλέον το άνοιγμα στον Ζίβκοβιτς ήταν σίγουρο, στα πόδια του Σέρβου, σε χώρο που ο καινούργιος μπορούσε να “δείξει”. Και “έδειξε” με την εκτέλεση του παίκτη που ξέρει, όχι στην απέναντι γωνία, αλλά χαμηλά, συρτά στην κλειστή.

Ο Γιαννούλης δεν σκόραρε, αλλά ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Η προσωποποίηση του θάρρους που χρειαζόταν για να περάσει ο ΠΑΟΚ, για να αποκλείσει την Μπενφίκα. Αυτός που έλαμψε στις καθοριστικές στιγμές, αυτός που σφράγισε την πρόκριση.

Πριν έρθουν οι στιγμές, πριν χρειαστεί το θάρρος, η παρτίδα, ο ΠΑΟΚ έπρεπε πρώτα να τη σώσει. Να αμυνθεί, να κρατήσει, να ελέγξει όσο μπορεί τον ρυθμό απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα σε κάθε θέση. Πριν έρθει ο Γιαννούλης, όλοι μαζί έκαναν σχεδόν τέλειο ματς.

Με τον Κρέσπο στη θέση που έπαιξε ο Μπίσεσβαρ στην πρεμιέρα, με αυτό το 3-4-3 που ήταν 5-4-1 σε θέση άμυνας χαμηλά. Με τον Πέλκα να πρέπει να ρίξει πολύ τρέξιμο στα ντουμπλαρίσματα στον Κρέσπο, που τα βήματά του τον έφερναν κεντρικά, να λειτουργεί…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: