Ο Γιόνας Ματσιούλις στο SPORT24: 'Όταν ήρθα στην Ελλάδα, διάλεξα πλευρά'

Ο Γιόνας Ματσιούλις στο SPORT24: 'Όταν ήρθα στην Ελλάδα, διάλεξα πλευρά'

“Θυμάμαι σαν χθες πώς ξεκίνησαν όλα. Το παιδί που πήγε στη μητέρα και τη θεία του με την ιδέα να καταναλώνει την ενέργειά του κάπως, παίζοντας και κάνοντας γυμναστική με τα άλλα παιδιά”. Με αυτές τις φράσεις ξεκίνησε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Γιόνας Ματσιούλις στην αγωνιστική δράση, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου.

Σε ηλικία 36 ετών, ο “Ταύρος” από τη Λιθουανία ανακοίνωσε πως έφτασε η στιγμή να πει “αντίο” στα παρκέ και να ασχοληθεί με το άθλημα από διαφορετικό πόστο. Δεν πρόκειται όμως για μια απόφαση που πάρθηκε εν θερμώ, ούτε για κάτι που “προέκυψε” στο μυαλό του τις τελευταίες εβδομάδες. Ήταν μια ειλημμένη απόφαση, ένα γεγονός που απλά πήρε αναβολή ενός έτους, λόγω της πανδημίας και όσων αυτή έφερε.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση απόσυρσης, ο Γιόνας Ματσιούλις απάντησε στην τηλεφωνική κλήση του SPORT24 και μοιράστηκε μερικές από τις σκέψεις και τις αναμνήσεις του, από τα ευρωπαϊκά παρκέ. Κατά βάση σε πράσινο και κιτρινόμαυρο φόντο αφού η Ελλάδα -ποιος να το περίμενε- αποτέλεσε έναν από τους πιο σημαντικούς σταθμούς της εικοσαετούς καριέρας του.

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Τρίγκα

Δεν είναι μια απόφαση που ήρθε ξαφνικά, για μένα τουλάχιστον. Στις 9 Ιουνίου, όταν παίξαμε με τον Προμηθέα, ήξερα πως αυτό θα ήταν το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας μου, επρόκειτο για μια ειλημμένη απόφαση. Ήξερα μέσα μου ότι θα γυρίσω στη Λιθουανία για να ζήσω με την οικογένειά μου, ήθελα να είμαι κοντά σε όλους εδώ, στη μητέρα και την αδελφή μου. Ειδικά μετά απ ότι περάσαμε, με τον θάνατο του πατέρα μου πριν από μερικούς μήνες. Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, υπήρχαν σοβαροί προσωπικοί λόγοι για να γυρίσω, δεν ήταν κάτι που προέκυψε ως απόφαση της στιγμής. Δεν ήρθε ξαφνικά δηλαδή όλο αυτό. Ξέρεις, είχα ήδη ετοιμάσει στο μυαλό μου τη συνέχεια της πορείας μου. Είχα λοιπόν δύο εναλλακτικές.

Το plan a ήταν να δουλέψω μαζί με τον Ραμούνας Μπουτάουτας στην Ομοσπονδία, να βρεθώ στο πλευρό του. Δυστυχώς όμως χάσαμε τις εκλογές που έγιναν πριν από μερικές ημέρες. Το plan b αφορούσε σε ενασχόλησή μου με τη Νεβέζις, μια ομάδα που έχει ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο και πρόγραμμα για τη συνέχεια, με νέους ιδιοκτήτες και χορηγούς. Είναι ένας σύλλογος που δουλεύει με τη λογική που το κάνει, για παράδειγμα, η Μέγκα Μπέμαξ στη Σερβία. Δηλαδή στοχεύει σε νεαρούς και εξελίξιμους αθλητές, επενδύοντας σημαντικά σε αυτούς προκειμένου στην πορεία να κάνουν καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο. Μου αρέσει πολύ αυτή η ιδέα λοιπόν, ξέρω τα παιδιά στην ομάδα, οπότε αποφάσισα να ξεκινήσω άμεσα μετά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sport24.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: